Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: «ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ»

Σε δέκα μέρες ξεκινούν τα έργα στους τέσσερις αυτοκινητόδρομους που είναι μπλοκαρισμένα εδώ και δυο χρόνια. Αυτό ανακοίνωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και αναπληρωτής υπουργών υποδομών Σταύρος Καλογιάννης...

«Τα έργα θα ξεκινήσουν πριν από το Πάσχα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης «η εξέλιξη αυτή δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία».

Οι συμφωνίες με τις τροποποιημένες συμβάσεις θα κατατεθούν στην Βουλή.

Στο μεταξύ, και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τις τράπεζες, έγιναν ιδιωτικά συμφωνητικά με τους κατασκευαστές προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα και να ολοκληρωθούν έως το Δεκέμβριο του 2015. Και αυτό, όπως αναφέρθηκε σήμερα, γίνεται επειδή τα έργα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.

Οι δυο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία αποζημίωσης των κατασκευαστών ύψους 350 εκατ. ευρώ.
Η αρχική διεκδίκηση των κατασκευαστών ήταν 719 εκατ. ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια της ενημέρωσης σε αυτή τη φάση το φυσικό αντικείμενο του σχεδιασμού των έργων θα είναι 20% λιγότερο από τον αρχικό σχεδιασμό.

Όπως αναφέρθηκε μένουν εκτός σχεδιασμού τα τμήματα των αυτοκινητόδρομων για τα οποία υπάρχει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Τέτοια είναι πχ ο Ε65 (στο τμήμα από Εγνατία- Τρίκαλα και από Λαμία -Ξυνιάδα) και στην Ιόνια Οδό το τμήμα Κλόκοβα.

Σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση με τις τράπεζες αυτή βρίσκεται στο τελικό στάδιο, ενώ όπως έγινε γνωστό το δημόσιο έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να καλύψει πιθανό χρηματοδοτικό κενό ύψους 650 εκατ. ευρώ από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων.

Με το ξεκίνημα των έργων αναμένεται να δημιουργηθούν 25.000 νέες θέσεις εργασίας. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com