Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΖΩΗ ΣΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Όμορφες, αλλά υποβαθμισμένες γωνιές της Αθήνας αποκτούν εκ νέου ζωή στα χέρια εθελοντών καλλιτεχνών της πόλης οι οποίοι διοργανώνουν πρωτότυπες δράσεις...

Ο κήπος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, το αθλητικό συγκρότημα της Γκράβας, οι βιτρίνες άδειων καταστημάτων του άλλοτε πιο εμπορικού δρόμου των Αθηνών, της Πατησίων, αλλά και το «Μικρό Παρίσι» γύρω από τις πλατείες Καραϊσκάκη και Βάθη γίνονται το επίκεντρο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πίσω από την ιδέα αυτή βρίσκεται το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο («Athens Art Network»), ένα δίκτυο δεκάδων ανεξάρτητων καλλιτεχνικών ομάδων της πόλης που δημιουργήθηκε το 2012 με στόχο την αξιοποίηση του καλλιτεχνικού εθελοντισμού.

O πρώτος άξονας του προγράμματος με τίτλο «Κήποι της Αθήνας» αφορά στην ανάδειξη κήπων της πόλης ως σημείων συνάντησης του κόσμου των τεχνών με τους απλούς πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, το ερχόμενο Σάββατο 13 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα, το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο ενώνει τις δυνάμεις του με τον δήμο Αθηναίων, τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Εμπορικό Σύλλογο Πατησίων «Αλυσίδα» και διοργανώνει καλλιτεχνική εκδήλωση στον κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Δρώμενα παραστατικών τεχνών θα παρουσιάσει η ομάδα της σχολής τσίρκου «Circus Dayz», ενώ θα ακολουθήσουν δρώμενα παντομίμας από την ομάδα «ΑερΗχώ». Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Λευτέρη Καλκάνη. Οι εκδηλώσεις στον άξονα αυτό θα κορυφωθούν με τετραήμερο φεστιβάλ στα μέσα Ιουνίου στον Εθνικό Κήπο.

Ο δεύτερος θεματικός άξονας φέρει τον τίτλο «Η Πατησίων μας». Εδώ εντάσσεται εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Απριλίου στο αθλητικό συγκρότημα της Γκράβας «Αντώνης Τρίτσης». Πρόκειται για εκδήλωση επίδειξης της βραζιλιάνικης παραδοσιακής τέχνης Καποέιρα από αθλητές της ομάδας «Capoeira Sou Eu», αλλά και καλεσμένους αθλητές από αντίστοιχες ομάδες της Ιταλίας.

Ο τρίτος άξονας της ομάδας τιτλοφορείται «Το μικρό Παρίσι» και αφορά στην περιοχή του κέντρου κάτω από την πλατεία Ομόνοιας μέχρι την πλατεία Καραϊσκάκη και την πλατεία Βάθη, όπου οι δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα.

Οι οδοί Μάρνη, Σατωβριάνδου, Βερανζέρου, Φαβιέρου, Βίκτωρος Ουγκό, Μολιέρου, θεωρούνται σήμερα υποβαθμισμένοι, αλλά συγχρόνως είναι γεμάτοι με θέατρα, σχολές, ωδεία, πολυχώρους και ενδιαφέροντες δημόσιους χώρους. Στην περιοχή αυτή το δίκτυο θα οργανώσει πολιτιστική εβδομάδα τον ερχόμενο Οκτώβριο. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com