Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

«ΕΣΤΙΑ», Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Σε μια ενιαία ηλεκτρονική πλατφόρμα με την επωνυμία «Εστία», συγκεντρώνει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων και εποπτευόμενων φορέων του, το υπουργείο Εργασίας...

Με επείγουσα εγκύκλιο, που απέστειλε στους διοικητές όλων των ταμείων και των φορέων, ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης τους καλεί να εντείνουν τις προσπάθειες τους, ώστε να καλυφθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες καθώς το νέο σύστημα θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες.

Στην Ενιαία Ηλεκτρονική Βάση Ακίνητης Περιουσίας θα αποτυπώνεται το σύνολο της ιδιόκτητης και μισθωμένης ακίνητης περιουσίας των φορέων εποπτείας του υπουργείου Εργασίας, (ιδιόκτητα ακίνητα, εκμισθωμένα, ενοικιαζόμενα, κενά), ενώ οι φορείς του υπουργείου θα είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν μέσα σε ένα μήνα για κάθε μεταβολή που αφορά στην ακίνητη περιουσία τους, αναρτώντας και τα σχετικά έγγραφα (διακηρύξεις μίσθωσης, ανάθεσης εργολαβιών, κτλ.).

Μεταξύ των στοιχείων που θα εμφανίζονται, περιλαμβάνεται η θέση του ακινήτου με εντοπισμό στον χάρτη και φωτογραφίες, η έκταση του ακινήτου και του οικοπέδου, ο φορέας ιδιοκτησίας και η υπηρεσία που το χρησιμοποιεί, η κατάσταση των ακινήτων (ιδιόκτητα, ιδιοχρησιμοποιούμενα, ενοικιαζόμενα από ή σε τρίτους, κενά), η αντικειμενική αξία, ο τυχόν χαρακτηρισμός, η χρονολογία κατασκευής.

Συνολικά η εμπορική αξία των ακινήτων ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,5 δισ. ευρώ είναι ακίνητα του ΙΚΑ. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com