Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΟΛΑΝΤ-ΣΑΡΚΟΖΙ

Απόψε στις 10 ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί το τηλεοπτικό ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο υποψηφίους για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία...

Ο νυν πρόεδρος Σαρκοζί και ο σοσιαλιστής αντίπαλός του, Φρανσουά Ολάντ, θα παρουσιάσουν για περίπου 2.30 ώρες τις απόψεις τους για την οικονομία, την κοινωνία, τους θεσμούς και την εξωτερική πολιτική. Για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ τίποτα δεν έχει μείνει στην τύχη, καθώς μέχρι και η θερμοκρασία του στούντιο έχει προσυμφωνηθεί μεταξύ των δύο αντιπάλων.

Πολλοί εκτιμούν ότι η αποψινή αναμέτρηση θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και τα αποτελέσματα στις 6 Μαΐου, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι η επίδοση του Σαρκοζί, ο οποίος είναι σημαντικά πίσω στις δημοσκοπήσεις, θα πρέπει να είναι θεαματική προκειμένου να πείσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Le Monde, οι δύο υποψήφιοι έχουν ήδη μονομαχήσει σε δεκάδες πολιτικές συζητήσεις τα τελευταία 20 χρόνια, με την πιο σημαντική να αποτελεί ενδεχομένως μία κοινή τους τηλεοπτική εμφάνιση το 1999, με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Εκλογές.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο τότε πρόεδρος του κόμματος RPR, Νικολά Σαρκοζί, δηλώνει για τον αντίπαλό του σε μία στιγμή όπου ανέβαιναν οι τόνοι, «είναι ευγενικός στην αρχή, αλλά “αγριεύει” προς το τέλος», με τον τότε γενικό γραμματέα του Σοσιαλιστικού κόμματος, Φρανσουά Ολάντ, να του απαντάει «εσείς είστε αγενής από την αρχή έως το τέλος».Στην τελευταία δημοσκόπηση της Ipsos ο Ολάντ εξακολουθούσε να προηγείται. Ο Σαρκοζί έφθασε μεν το 47%, μειώνοντας την απόσταση από τον Φρανσουά Ολάντ, ο σοσιαλιστής υποψήφιος παραμένει ωστόσο φαβορί, με ποσοστό που αγγίζει το 53%.


Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com