Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Η ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΕ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Αν δεν απελευθερωθεί η Γιούλια Τιμοσένκο, μπορεί η Γερμανία να μην επικυρώσει τη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ - Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε...

Ο υπουργός συνέχισε τις πιέσεις της γερμανικής κυβέρνησης προς την πλευρά του Κιέβου και εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση της ουκρανής πρώην πρωθυπουργού.

«Εμείς οι Γερμανοί λέμε πως η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας δεν μπορεί να επικυρωθεί αν δεν πληρούνται απολύτως οι συνθήκες ενός κράτους δικαίου», τόνισε ο Βέστερβέλε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Η συμφωνία της 30ής Μαρτίου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ουκρανία δεν έχει ακόμα υπογραφεί επισήμως.

Παράλληλα, σε άλλη συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε στο Κίεβο πως ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει δεσμευτεί να εφαρμόζει τους κανόνες σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η ουκρανική κυβέρνηση πρέπει να ξέρει πως ο δρόμος προς την Ευρώπη περνά από μια γέφυρα που στηρίζεται σε δύο πυλώνες: την δημοκρατία και το κράτος δικαίου», υπογράμμισε ο Βεστερβέλε.

Σε ερώτηση για το αν η γερμανική κυβέρνηση θα μποϊκοτάρει το Euro-2012 που θα διεξαχθεί στην Ουκρανία (και την Πολωνία) ο ίδιος απάντησε πως πιστεύει «ότι δεν έχει νόημα να αποφασιστεί κάτι τέτοιο τώρα» και πρόσθεσε πως «αυτό που έχει σημασία είναι η παροχή βοήθειας προς την Τιμοσένκο».

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η καγκελάριος Μέρκελ και η κυβέρνησή της είναι πιθανό να μη μεταβούν στην Οικρανία για τους αγώνες της εθνικής Γερμανίας αν μέχρι τότε δεν έχει απελευθερωθεί η Τιμοσένκο. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com