Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

INDEPENDENT: Η ΕΥΡΩΠΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την άποψη ότι η Ελλάδα πληρώνει το τίμημα για το πιο ανόητο οικονομικό πείραμα στην σύγχρονη ιστορία εκφράζει η βρετανική Independent σε άρθρο του Amol Rajan, με τίτλο ‘Paying the price for an idiotic economic experiment’...

Με μια ιδιαίτερα επικριτική διάθεση εναντίον της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής της ΕΕ στην Ελλάδα, ο αρθρογράφος επισημαίνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από τα μέτρα της σκληρής λιτότητας.

«‘Ένα μεγάλο μαρτύριο είναι ορατό παντού. Δεν μπορείς να φας σ’ ένα εστιατόριο ή καφέ χωρίς οι ζητιάνοι να συρρέουν γύρω σου, και να βλέπεις τους άστεγους να μαζεύονται σε γωνιές των δρόμων» σημειώνει ο κ. Amol Rajan, ενώ μεταξύ άλλων κάνει και αναφορά στην αυτοκτονία του 77 χρόνου συνταξιούχου Δημήτρη Χριστούλα.

Σύμφωνα με το άρθρο, όλα αυτά αποδίδονται στην ευρωπαϊκή οικονομική κρίση και τονίζει: «Στον ελληνικό λαό χρωστάμε συμπόνια, αλληλεγγύη, υποστήριξη και μια συγνώμη. Ακριβώς στο κατώφλι μας, στην Ευρώπη, η χώρα που γέννησε την ήπειρο πληρώνει το τίμημα του πιο ανόητου οικονομικού πειράματος στην σύγχρονη ιστορία».

Και το άρθρο καταλήγει με την εξής επισήμανση. «‘Οποιοδήποτε και εάν είναι το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών στην Ελλάδα, ο ελληνικός λαός θέλει να ξαναπάρει από το Βερολίνο και το Παρίσι την οικονομική του ανεξαρτησία».Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com