Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΣΤΙΣ 6 ΜΑΪΟΥ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Την Κυριακή, 6 Μαΐου, θα γίνουν οι εκλογές όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου...

Η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, άρχισε λίγο μετά τις 15.30 με την εισήγηση του Πρωθυπουργού. Αυτήν την ώρα ο κ. Παπαδήμος μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να εκδώσει το Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Πληροφορίες αναφέρουν πως στις 20.00 αναμένεται διάγγελμα του Πρωθυπουργού.

Μιλώντας σήμερα στη ΝΕΤ, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, σημείωσε ότι χθες ήταν η τελευταία μέρα του Κοινουβουλίου με την παρούσα σύνθεση και πρόσθεσε ότι σήμερα αναμένεται η προκήρυξη των εκλογών και η ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής.

Συνεδριάζει εν τω μεταξύ στις 16.00, υπό την προεδρία του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με μοναδικό θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων για τις εθνικές εκλογές.

Την ίδια ώρα, το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, να επιτίθεται χθες στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, απαντώντας σε όσα δήλωσε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τον κ. Σαμαρά ότι θέλει «να είναι οπωσδήποτε πρωθυπουργός και να έχει αυτοδυναμία ή παντοδυναμία», αλλά δεν βρίσκει να πει τίποτε για την ευθύνη του κόμματος του και την ευθύνη της κυβέρνησης Καραμανλή, της οποίας υπήρξε μέλος.

Απαντώντας στον κ. Βενιζέλο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για θράσος.

Καταλόγισε επίσης στον κ. Βενιζέλο ότι ως αντιπολίτευση, μαζί με τον Παπανδρέου, «έλεγε "όχι σε όλα" και μοίραζε δημαγωγικά υποσχέσεις πως "λεφτά υπάρχουν"» και ότι ο ίδιος ήταν που «όρθιος χειροκροτούσε την ολέθρια εξαγγελία του δημοψηφίσματος» και που «σιωπά μπροστά στις ομολογίες των συντρόφων του ότι, με τα εγκλήματά τους, οδήγησαν τον Τόπο στην καταστροφή».

Ο λαός μας είναι πια ώριμος και θα αντέξει στους εκβιασμούς και τις πιέσεις, δήλωσε από την Κεφαλλονιά ο Αλέξης Τσίπρας, εν όψει της προκήρυξης των εκλογών. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης είναιτο διακύβευμα των εκλογών είναι «συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και συνέχιση του μνημονίου της λιτότητας και της καταστροφής, ή ένας νέος συνασπισμός εξουσίας, ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ και δυνατή Αριστερά».

Το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών ζήτησε χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, επικαλούμενος το ρευστό πολιτικό κλίμα και την κρισιμότητα των εκλογών.

Την πολιτική στήριξη στη Δημοκρατική Αριστερά επισημοποίησαν χθες πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν συγκροτήσει την κίνηση «Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία». Στη «Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία» συμμετέχουν οι Στέφανος Μανίκας, Γιάννης Νικολάου, Δασκαλάκης Δημήτρης, Καραγιαννάκης Κώστας, Κόκκας Βασίλης, Κρητικός Μανώλης, Μαλέσιος Βαγγέλης, Σκαρτσολιάς Τάκης, Σταυρακάκης Μηνάς.

Στις τοποθετήσεις τους οι κ.κ. Γ. Νικολάου και Στ. Μανίκας τόνισαν ότι απώτερος πολιτικός στόχος της κίνησης είναι η ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και εκτίμησαν πως η δύναμη που μπορεί να εκφράσει σήμερα αυτή την προοπτική, είναι η ΔΗΜΑΡ.

Με το σύνθημα «Φταίει το κράτος, όχι εσύ. Αλλαξέ το», κατεβαίνει στις εκλογές η Δημοκρατική Συμμαχία και ζητά από τους πολίτες να στηρίξουν την πολιτική των αλλαγών και να εκφράσουν με θετικό τρόπο τη δυσαρέσκειά τους. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com