Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

ΜΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ

Με σύμμαχο τον καιρό ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, καθώς η ΕΜΥ προβέπει ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας. Τα Λιμεναρχεία Πειραιά και Ραφήνας τίθενται σε επιφυλακή, καθώς μέχρι τη Μ. Παρασκευή αναμένεται να μετακινηθεί ο μεγαλύτερος όγκος των επιβατών. Δείτε πώς θα κινηθούν οι συγκοινωνίες...

Η συννεφιά και το κρύο των προηγούμενων ημερών έχει ήδη υποχωρήσει και η θερμοκρασία βρίσκεται σε άνοδο. Μικρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το Μ. Σάββατο με ισχυρούς ανέμους στα πελάγη που θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Άνοδος της θερμοκρασίας και εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τη Δευτέρα του Πάσχα.

Τα πλοία αναμένεται να ταξιδέψουν με πληρότητα 100% και γι' αυτό οι ταξιδιώτες καλούνται να βρίσκονται στο λιμάνι αρκετή ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησή τους.

Μετά τα μεσάνυχτα της Μ. Πέμπτης έχουν προγραμματίσει απόπλου από τον Πειραιά τουλάχιστον 20 πλοία με δρομολόγια σε όλο το Αιγαίο.

Τρία πλοία θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά αμέσως μετά τη λήξη της απεργίας, ενώ για τη Μ. Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί 22 δρομολόγια για νησιά του Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Σε ισχύ έχουν ήδη τεθεί τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας, τα οποία θα κορυφωθούν από τη Μ. Πέμπτη.

Έτσι, κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

Μεγάλη Πέμπτη: 15.00-22.00
Μεγάλη Παρασκευή: 06.00-16.00
Δευτέρα του Πάσχα: 15.00-22.00

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Προσαρμοσμένο στην επιβατική κίνηση των εορταστικών ημερών του Πάσχα, θα είναι τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, τη Μ. Παρασκευή και την Τρίτη του Πάσχα, τα λεωφορεία θα ακολουθήσουν πρόγραμμα δρομολόγησης βασισμένο στην υπηρεσία Σαββάτου.

Ειδικά, τα δρομολόγια των γραμμών που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά, θα είναι ενισχυμένα ανάλογα με την αντίστοιχη επιβατική κίνηση.

Το Μ. Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα, τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ θα εκτελούνται με βάση τον προγραμματισμό της Κυριακής.

Το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα τα τρόλεϊ δεν θα πραγματοποιηθούν τα νυχτερινά δρομολόγια της γραμμής 11, ενώ την Κυριακή το Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις γραμμές 7 και 8.

Το Μεγάλο Σάββατο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα αποσύρονται σταδιακά από τις 22.00, δεν θα λειτουργήσουν οι νυκτερινές γραμμές, εκτός από την γραμμή 040 που θα έχει νυκτερινά δρομολόγια μετά την 01.00. Κανονικά θα λειτουργούν οι γραμμές
που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο.

Στις σταθερές συγκοινωνίες (Μετρό-ΗΣΑΠ-Τραμ), όπως ανακοινώθηκε, τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο δεν θα ισχύσει η νυχτερινή παράταση δρομολογίων στο Μετρό και στο Τραμ της Αθήνας.

Τη Μ. Παρασκευή στις γραμμές 2&3 του μετρό θα εκτελούνται δρομολόγια με συχνότητα από 7 έως 10 λεπτά, στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) ανά 10 λεπτά, ενώ στη γραμμή του Τραμ ανά 20 έως 25 λεπτά.

Το Μ. Σάββατο στις γραμμές 2&3 του Μετρό και στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) θα εκτελούνται 10λεπτα δρομολόγια, ενώ η συχνότητα διέλευσης των συρμών του τραμ θα είναι κάθε 25 λεπτά.

Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιούνται στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) & 2, 12λεπτα δρομολόγια και στη γραμμή 3, 10λεπτα δρομολόγια, ενώ στη γραμμή του Τραμ κάθε 30 λεπτά.

Το Μ. Σάββατο οι συρμοί του μετρό, του ΗΣΑΠ και του τραμ θα αποσυρθούν νωρίτερα από άλλες μέρες.

Το επιβατικό κοινό για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω Internet στη διεύθυνση www.oasa.gr.

Ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα

Αίθριος θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη με την θερμοκρασία σε άνοδο και τους ανέμους στα πελάγη να μην ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Τοπικές βροχές αναμένονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Μεγάλη Παρασκευή με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και τους ανέμους να πνέουν με ένταση 3-5 μποφόρ και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Λίγες βροχές αναμένονται στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από το μεσημέρι και μετά.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται το Μεγάλο Σαββάτο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5-7 και τοπικά είναι πιθανό να φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Σε μικρή πτώση θα είναι η θερμοκρασία και την Κυριακή του Πάσχα με τους ανέμους, ωστόσο, στα πελάγη να εξασθενούν κυρίως από το βράδυ και θα πνέουν με ένταση 5-7 μποφόρ. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως τις απογευματινές ώρες στα βόρεια, στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ. Στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πιθανώς στα ορεινά να σημειωθούν βροχές. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com