Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε υπέβαλε σήμερα στη βασίλισσα Βεατρίκη την παραίτηση της κεντροδεξιάς κυβέρνηση μειοψηφίας ανοίγοντας το δρόμο για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, μετά τη κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για την επιβολή μέτρων λιτότητας το Σάββατο...

«Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε υπέβαλε στις 23 Απριλίου 2010 στην Αυτού Μεγαλειότητα την βασίλισσα την παραίτηση όλων των υπουργών και των υφυπουργών με άμεση ισχύ», αναφέρει η ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου της κυβέρνησης.

Οι διαπραγματεύσεις που άρχισαν στις 5 Μαρτίου διεκόπησαν το Σάββατο όταν ο κοινοβουλευτικός σύμμαχος του Ρούτε στην κυβέρνηση μειοψηφίας, το ακροδεξιό Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) του Γκερτ Βίλντερς, εγκατέλειψε το τραπέζι των συνομιλιών για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου κατά την διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ότι οι πρόωρες εκλογές μοιάζουν αναπόφευκτες.

Στόχος των διαπραγματεύσεων για τη μείωση του ελλείμματος ήταν η συμφωνία ανάμεσα στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και τον Γκερτ Βίλντερς για την περικοπή 16 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις δημόσιες δαπάνες κατά το 2013. Ωστόσο ο Βίλντερς αρνήθηκε να συμφωνήσει με δέσμη μέτρων τα οποία θα περιόριζαν, όπως είπε, την καταναλωτική ισχύ των Ολλανδών.

Το ισλαμοφοβικό και αντιευρωπαϊκό κόμμα του Βίλντερς παρείχε κοινοβουλευτική στήριξη στην κυβέρνηση εξασφαλίζοντάς της πλειοψηφία 76 εδρών στο 150μελές ολλανδικό κοινοβούλιο, μέχρι την ανεξαρτητοποίηση στις 21 Μαρτίου ενός βουλευτή του PVV. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com