Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

«ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ» ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΒΛΕΠΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα τους Ευρωπαίους ηγέτες «να μην υποκύπτουν» στην λαϊκιστική «απειλή», την επομένη του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, στον οποίο σημείωσε σημαντική άνοδο η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν...

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και πολλοί επίτροποι «συχνά καλούν τους ευρωπαίους ηγέτες να μην υποκύπτουν στον πειρασμό του λαϊκιστικού λόγου και να συνεχίσουν μαζί μας να προωθούν την Ευρώπη της ειρήνης και της ανάπτυξης», δήλωσε ο Ολιβιέ Μπαγί, ένας εκπρόσωπος του Μπαρόζο.

«Αυτό που ελέχθη χθες παραμένει ισχυρό και σήμερα στο σύνολο των κρατών της Ένωσης», επέμεινε ο εκπρόσωπος.

«Πρέπει να προσέξουμε τη λαϊκιστική απειλή, τη διάδοση των ιδεών της επειδή είναι θεμελιωδώς αντίθετη στα ιδεώδη της ευρωπαϊκής οικοδόμησης», πρόσθεσε ο Μπαγί.

«Είναι προφανές ότι η οικονομική κρίση ενίσχυσε τις κοινωνικές ανισότητες και ότι, μέσα σ' αυτό το οικονομική πλαίσιο, υπάρχει ένα πολιτικό έδαφος για την ανάπτυξη λαϊκισμών», παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος.

Όμως για να απαντηθούν οι προκλήσεις της κρίσης, «πρέπει να αντιδράσουμε μαζί», δήλωσε. «Η καλή απάντηση είναι περισσότερη Ευρώπη. Η αναδίπλωση στον εαυτό μας, οι εθνικές λύσεις μέσα σ' ένα παγκοσμιοποιημένο χώρο, πιστεύουμε ότι δεν είναι η αποτελεσματικότερη λύση», υπογράμμισε. Πηγή: kathimerini.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com