Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ACTA

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς καλεί τους Ευρωπαίους πολίτες σε ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου με θέμα την ACTA, μια αμφιλεγόμενη συνθήκη κατά της πειρατείας που έχει προκαλέσει εκτεταμένες αντιδράσεις...

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 15.30 ώρα Ελλάδας την Πέμπτη μέσω του Facebook, στη διεύθυνση http://chat.epfacebook.eu. Οι χρήστες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει πρώτα να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν ειδική εφαρμογή για chat.

Η Ελλάδα είναι μία από τις 22 ευρωπαϊκές χώρες που υπέγραψαν στις αρχές του έτους τη συνθήκη, η οποία έχει στόχο τον διεθνή εναρμονισμό των κανόνων για τη διαδικτυακή πειρατεία και άλλα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως τα λεγόμενα προϊόντα «μαϊμού».

Πολλοί θεωρούν ότι η συνθήκη ACTA (Εμπορική Συνθήκη Κατά της Παραχάραξης) είναι προϊόν μη δημοκρατικών διαδικασιών, αφού δεν τέθηκε ποτέ σε δημόσιο διάλογο και περιστέλλει τις διαδικτυακές ελευθερίες.

Τον Φεβρουάριο, μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέστειλε την επικύρωση της ACTA και ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να εξετάσει τη νομιμότητάς της.

Διαβάστε τον οδηγό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ACTA

«Επιθυμώ ο διάλογος για την ACTA να είναι ανοιχτός και διαφανής. Οι απόψεις των πολιτών και οι ανησυχίες τους πρέπει να γίνονται ακουστές όταν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις που αφορούν τις ζωές τους» σχολίασε ο Μάρτιν Σουλτς ενόψει της διαδικτυακής ζητήσης.

«Οι αποφάσεις που λαμβάνονται κεκλεισμένων των θυρών δεν συμβάλλουν στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης του κόσμου στην ΕΕ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη συμμετοχή των πολιτών στο διάλογο. Οι σχεδόν 2,5 εκατομμύρια υπογραφές που λάβαμε κατά της ACTA είναι ευπρόσδεκτο σημάδι συμμετοχής και ενδιαφέροντος» επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Προκειμένου πάντως να εφαρμοστεί στην ΕΕ, η ACTA πρέπει πρώτα να τεθεί σε ψηφοφορία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο φαίνεται ότι τελικά θα την απορρίψει. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com