Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

"ΌΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΟΝΕΥΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΡΑΣ"

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, ο οποίος κατηγορείται για τρομοκρατία και φόνο εκ προμελέτης, καταθέτει την Παρασκευή για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκότωσε 69 ανθρώπους σε νησί κοντά στο Όσλο της Νορβηγίας τον περασμένο χρόνο...

Όπως ανέφερε, είχε προετοιμαστεί για πολλά χρόνια προκειμένου να πραγματοποιήσει τις πολύνεκρες επιθέσεις του το περασμένο καλοκαίρι.

"Πολλοί έχουν πει ότι ένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι σε θέση να κάνει τέτοια πράγματα, πρέπει να είναι τέρας και να μην έχει καμία συμπόνια. Όμως μπορείς να προετοιμαστείς και να εκπαιδευτείς για αυτό", είπε ο Μπράιβικ στη διάρκεια της κατάθεσής του στο δικαστήριο.

Όπως δήλωσε, μέχρι το 2006 ήταν ένας σχετικά φυσιολογικός άνθρωπος και εκείνη τη χρονιά ξεκίνησε μια διαδικασία "εκπαίδευσης και απευαισθητοποίησης".

Να σημειωθεί ότι οι εισαγγελείς και οι δικηγόροι του Μπράιβικ είχαν προειδοποιήσει ότι η κατάθεσή του μπορεί να είναι πολύ επώδυνη για τους επιζήσαντες της επίθεσης και τους συγγενείς των θυμάτων.

Η δικαστής Βένκε Ελίζαμπεθ Άρντζεν μάλιστα είπε στους παρευρισκόμενους στην δικαστική αίθουσα ότι επιτρέπεται να αποχωρήσουν όποτε θελήσουν.
Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο νησί Ουτόγια, κοντά στο Όσλο, σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος. Πολλά από τα θύματα πυροβολήθηκαν στο κεφάλι.

Συνολικά, 564 άνθρωποι βρίσκονταν στο Ουτόγια στις 22 Ιουλίου όταν έφθασε εκεί ο Μπράιβικ έχοντας προηγουμένως πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό έξω από κυβερνητικό κτίριο στη νορβηγική πρωτεύουσα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άνθρωποι.

Κατά την έναρξη της δίκης την Δευτέρα, ο 33χρονος παραδέχτηκε τις πράξεις του, αλλά δήλωσε αθώος.

Την Πέμπτη, ο Μπράιβικ κατέθεσε στο δικαστήριο με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το πώς είχε σχεδιάσει την επίθεσή του που είχε, μάλιστα, στόχο τον θάνατο περισσοτέρων από 77 ανθρώπων.

"Ο στόχος δεν ήταν να σκοτώσω 69 ανθρώπους. Ο στόχος ήταν τους σκοτώσω όλους", είπε ο Μπράιβικ στο δικαστήριο. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com