Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΜΠΑΧΡΕΙΝ: ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνουν οι αρχές στο Μπαχρέιν εν όψει του Γκαν Πρι της Φόρμουλα 1 την Κυριακή, καθώς αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν προαναγγείλει «τρεις μέρες οργής»...

Χθες τη νύχτα, οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προκειμένου να διαλύσουν διαδηλώσεις σε σιιτικά χωριά γύρω από την πρωτεύουσα Μαναμά. Οι διαδηλωτές απάντησαν με βόμβες μολότοφ και πέτρες, ενώ πολλοί δρόμοι που θα χρησιμοποιηθούν στη διαδρομή του αγώνα έκλεισαν προσωρινά καθώς πολίτες έβαλαν φωτιά σε λάστιχα.

«Η Φόρμουλα 1 στο Μπαχρέιν αποτελεί άσκηση δημοσίων σχέσεων για την κυβερνώσα ελίτ, τους καταπιεστικούς δικτάτορες που κυβερνούν τη χώρα», δήλωσε ο ακτιβιστής Ναμπίλ Ρατζάμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Δύο μέλη της ινδικής ομάδας ζήτησαν να επιστρέψουν στην Ινδία μετά την έκρηξη βόμβας μολότοφ κοντά στο αυτοκίνητό τους καθώς βρέθηκαν στο μέσο συμπλοκής διαδηλωτών με αστυνομικούς ενώ επέστρεφαν από την πίστα την Τετάρτη.

Η διοργανώτρια ένωση FIA αποφάσισε την τελευταία στιγμή να προχωρήσει φέτος με το προγραμματισμένο Γκραν Πρι, μετά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι θα λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Το περσινό Γκραν Πρι ακυρώθηκε μετά το θάνατο 35 ανθρώπων το Φεβρουάριο και το Μάρτιο στη διάρκεια καταστολής αντικυβερνητικών διαδηλώσεων με αίτημα το τέλος των διακρίσεων σε βάρος της σιιτικής πλειονότητας του πληθυσμού, τον οποίο κυβερνά η σουνιτική βασιλική οικογένεια των Αλ Χαλίφα. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com