Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΛΑΠΗ ΑΠΟ ΤΗ NASA ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ISS

Φορητός υπολογιστής που εκλάπη πέρυσι από τη NASA περιείχε τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται για την αποστολή εντολών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ανέφερε σε επιτροπή του Κογκρέσου ο γενικός επιθεωρητής της NASA. Επισήμανε ακόμα ότι η υπηρεσία δέχεται συνεχείς κυβερνοεπιθέσεις...

Σε γραπτή αναφορά του προς την επιτροπή Επιστήμης, Διαστήματος και Τεχνολογίας, ο γενικός επιθεωρητής Πολ Μάρτιν αναφέρει ότι η κλοπή ενός μη κρυπτογραφημένου φορητού υπολογιστή το Μάριο του 2011 «είχε ως αποτέλεσμα των απώλεια των αλγορίθμων που χρησιμοποιούνται για την αποστολή εντολών και τον έλεγχο του ISS».

Τους 24 μήνες μήνες που είχαν προηγηθεί, από τον Απρίλιο του 2009 μέχρι τον Απρίλιο του 2011, η NASA είχε αντιληφθεί την απώλεια 48 υπολογιστών και φορητών συσκευών. Σε πολλές περιπτώσεις οι υπολογιστές περιείχαν ευαίσθητα δεδομένα, από λεπτομέρειες για τα προγράμματα Orion και Constellation της NASA μέχρι αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης των εργαζόμενων και εταιρικά μυστικά εργολάβων της NASA.

«Μέχρι να εφαρμόσει πλήρως η NASA μια λύση κρυπτογράφησης σε ολόκληρη την υπηρεσία, ευαίσθητα δεδομένα [...] θα διατρέχουν υψηλό κίνδυνο απώλειας ή κλοπής» δήλωσε ο Μάρτιν.

Όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος The Register, ο Μάρτιν παραδέχτηκε επίσης ότι, στη διετία 2010-2011, η NASA κατέγραψε 5.408 περιστατικά παράνομης πρόσβασης και εγκατάστασης ιών στα δίκτυά της.

Σε κάποια από αυτά τα περιστατικά εισβολών, εκτίμησε ο ίδιος, οι χάκερ μπορεί να δρούσαν για λογαριασμό του οργανωμένου εγκλήματος ή ξένων κυβερνήσεων. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com