Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΦΟΝΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ ΣΤΙΣ ΜΕΣΟΔΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους από απανωτούς καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ. Μεγάλες υλικές ζημιές έχουν σημειωθεί σε Ιλινόι και Μιζούρι, όπου περισσότεροι από 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν...

«Οι περισσότεροι κάτοικοι κοιμόντουσαν και δεν άκουσαν τις σειρήνες που ήχησαν προειδοποιητικά γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα για τους επερχόμενους ανεμοστρόβιλους», είπε ο δήμαρχος της πόλης Χάρισμπεργκ του Ιλινόι Ερικ Γκρεγκ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Μόνο στο Χάρισμπεργκ έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι.

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι Τζέι Νίξον δήλωσε ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην δική του πολιτεία, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες σε Ιλινόι και Μιζούρι. Μάλιστα ο κυβερνήτης του Μιζούρι κήρυξε την πολιτεία του σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι ανεμοστρόβιλοι κινήθηκαν στη συνέχεια νοτιοανατολικά και ανατολικά, προς το Κεντάκι του Τενεσί, τη βόρεια Λουιζιάνα, το νότιο Οχάιο και τη δυτική Βιρτζίνια, σύμφωνα με ειδικούς του AccuWeather.com.

Στο Τένεσι έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα.

Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε το Χάρισμπεργκ κατηγοριοποιήθηκε ως EF4 - το δεύτερο ισχυρότερο επίπεδο της εξαβάθμιας αναβαθμισμένης κλίμακας Φουτζίτα - και οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 260 έως 320 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι περιοχές που επλήγησαν έμοιαζαν «με εμπόλεμη ζώνη», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης.

Σωστικά συνεργεία έκαναν έρευνες στα συντρίμμια, σημαδεύοντας με σπρέι όσες κατοικίες έψαξαν, ανέφερε ο Τέρι Γκις, εκδότης της εφημερίδας Daily Register του Χάρισμπεργκ.

Ο ανεμοστρόβιλος διέλυσε τμήμα του νοσοκομείου του Χάρισμπεργκ, αποκαλύπτοντας άδεια κρεβάτια, αφού οι ασθενείς απομακρύνθηκαν όταν ήχησαν οι σειρήνες.

Μια νοσοκόμα, η Τζέιν Χάρπερ, είπε ότι άκουγε ήχους σαν εκρήξεις όταν οι τοίχοι και τα παράθυρα κατέρρεαν, ενώ πρόσθεσε ότι νόμιζε πως άκουγε φορτηγό τρένο.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, από την περασμένη Τρίτη καταγράφηκαν 18 ανεμοστρόβιλοι στις πολιτείες Νεμπράσκα, Κάνσας, Μιζούρι, Ιλινόι και Κεντάκι. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com