Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

WIKILEAKS: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΕΚ. E-MAILS ΤΟΥ STRATFOR

Το Wikileaks έχει αρχίσει να δημοσιεύει πάνω από πέντε εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ιδιωτική εταιρεία STRATFOR. Η ομάδα ισχυρίζεται ότι τα εν λόγω e-mail χρονολογούνται από τον Ιούλιο του 2004 έως και τον περασμένο Δεκέμβριο...

Τα αρχεία μπορείτε να τα δείτε στο http://wikileaks.org/the-gifiles.html και επίσης στο twitter αναφέρονται με το hashtag, #gifiles.

Το WikiLeaks έχει συνεργαστεί με 25 Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να αναλύσει και να δημοσιεύσει τα e-mail. Ανάμεσα στα μέσα αυτά είναι η ινδική εφημερίδα «TheHindu», το Πρακτορείο Ειδήσεων «McClatchy», η ιταλική εφημερίδα «L’Espresso» κ.α.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το Wikileaks έχει συνεργαστεί με τους χακτιβιστές Anonymous. Λογαριασμοί στο Twitter που ανήκουν σε μέλη των Anonymous ανακοίνωσαν ότι εκείνοι έδωσαν τα στοιχεία στο WikiLeaks.

«To clarify to all journalists – YES, #Anonymous gave the STRATFOR emails obtained in the 2011 LulzXmas hack to WikiLeaks».

Μέλη των Anonymous πιστεύεται ότι έχουν άμεση γνώση της παραβίασης και το WikiLeaks ήταν πιο κατάλληλο μέσο για την διάδοση των πληροφοριών, καθώς σύμφωνα με τους Anonymous, διαθέτει περισσότερα εργαλεία για δημοσιοποίηση και επίσης συνεργάζεται και με πολλά μέσα ενημέρωσης. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com