Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

FITCH: H ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch εκτιμά ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μία συντεταγμένη αναδιάρθρωση του χρέους της, ωστόσο, όπως επισημαίνεται σε σχετική έκθεση, δεν μπορεί να αποκλεισθεί εντελώς το ενδεχόμενo μίας άτακτης χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη...

Η ανάλυση της Fitch αφορά στις συνέπειες που θα υπάρξουν για τα τιτλοποιημένα ομόλογα που έχουν εκδώσει ελληνικές τράπεζες -τα οποία έχουν ως ενέχυρο δάνεια που έχουν δώσει σε πελάτες τους- από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρεται, οι συνέπειες θα εξαρτηθούν από το είδος της αναδιάρθρωσης του χρέους που θα λάβει χώρα. Ο Fitch αναμένει ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε συντεταγμένη αναδιάρθρωση του χρέους της, η οποία θα διασφάλιζε την ύπαρξη ενός συστήματος πληρωμών.

«Αυτό θα ήταν το πλέον επωφελές αποτέλεσμα για τα ελληνικά τιτλοποιημένα ομόλογα, επειδή θα συνέχιζαν να λειτουργούν αποτελεσματικά, καθώς οι τράπεζες θα ωφελούνταν από την υπερεθνική χρηματοδοτική στήριξη», αναφέρεται στην έκθεση.

Συνεχίζοντας, ο οίκος σημειώνει πως «ωστόσο, μία άτακτη χρεοκοπία, η οποία μπορεί να συμπεριλάβει μία έξοδο από την Ευρωζώνη, δεν μπορεί να αποκλεισθεί εντελώς και θα ήταν πιο επιβλαβής για τα τιτλοποιημένα χρεόγραφα. Μία άτακτη χρεοκοπία θα αποδιοργάνωνε τα συστήματα πληρωμών με συνέπειες για τους κατόχους των τιτλοποιημένων ομολόγων».

Όπως καταλήγειη έκθεση, «μία έξοδος από την Ευρωζώνη θα μεγέθυνε το πρόβλημα, καθώς η υποτιμημένη νέα δραχμή θα οδηγούσε με βεβαιότητα σε έλλειψη χαρτονομισμάτων ευρώ».Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com