Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

ΣΕ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Υπό την ασφυκτική πίεση των συντονισμένων τελεσιγράφων τόσο από την Κομισιόν όσο και από Μέρκελ και Σαρκοζί, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Παρίσι, να κλείσουν σήμερα οι τελικές συμφωνίες της Ελλάδας για εργασιακά, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και PSI, προκειμένου να υπάρξει το νέο δανειακό πακέτο, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν νέες συναντήσεις με την τρόικα αργά το απόγευμα της Δευτέρας...

Η συνάντηση του κ. Βενιζέλου και Γιώργου Κουτρουμάνη με την τρόικα ξεκίνησε στις 8 το βράδυ. Στη συνέχεια -εκτός απροόπτου θα γίνει νέα συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον πρωθυπουργό.

Οριστικά την Τρίτη η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό.

Στη συνάντηση με την τρόικα θα δοθεί μάχη για το ποσοστό μείωσης του κατώτερου μισθού αλλά και τη διάσωση κατά το ήμισυ της μετενέργειας των συμβάσεων (να ισχύει δηλαδή η επέκταση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, αν δεν έχει υπογραφεί νέα για το βασικό μισθό και για τα βασικά επιδόματα).

Οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, Γ.Παπανδρέου, Αντ.Σαμαράς και Γ.Καρατζαφέρης, έχουν λάβει από το πρωί της Δευτέρας το προσχέδιο της συμφωνίας και έχουν συγκαλέσει συσκέψεις με τα επιτελεία τους, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις τελικές θέσεις τους πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται, υπάρχει και το ενδεχόμενο συνάντησης των πολιτικών αρχηγών με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ενημέρωση για το περιεχόμενο του νέου μνημονίου ζητούν μετ' επιτάσεως και οι βουλευτές των κομμάτων. Συγκεκριμένα, στο ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές ζητούν σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πιθανότητα που δεν απέκλεισε ο κ. Παπανδρέου, αν και όχι για σήμερα ή αύριο.

Εφόσον κατά τη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, υπάρξει συμφωνία, τότε η ελληνική πλευρά θα συντάξει ένα μίνι μνημόνιο, το οποίο θα υπογραφεί και από τους τρεις αρχηγούς.

Το κείμενο αυτό θα παρουσιάσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος στο Eurogroup της Τετάρτης.

Στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού, που ακολούθησε την πεντάωρη συνάντηση με τους κυβερνητικούς εταίρους την Κυριακή, αναφέρεται: «Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:

1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.

2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.

3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.

4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.

* Αναβάλλεται για την Τρίτη, μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, η διευρυμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com