Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Σωρεία προβλημάτων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους που φτάνουν τα 10 μποφόρ...

Εντονα κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω της βροχής σημειώθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, όπου μάλιστα αρκετοί φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Λόγω του πλημμυρισμένου οδοστρώματος έχει κλείσει η Πειραιώς από το ύψος της Χαμοστέρνας έως την Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα.

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 150 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων, πτώση δέντρων και αντλήσεις υδάτων στην Αττική. Οι κλήσεις για βοήθεια αφορούσαν κυρίως από τις περιοχές του Πειραιά, του Κορυδαλλού, του Μοσχάτου, της Καλλιθέας, του Βύρωνα, του Παγκρατίου και το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, έπειτα από απόφαση του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση.

Έπειτα από σύσκεψη με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες, δέκα μικτά συνεργεία του δήμου Αθηναίων σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές, εποπτεύουν τις γειτονιές στα επτά δημοτικά διαμερίσματα, καταγράφοντας τις ανάγκες και αποκαθιστώντας τυχόν προβλήματα.

Οι δημότες, που έχουν ανάγκη βοήθειας σε περιπτώσεις πλημμυρισμένων κτιρίων, κοπές δέντρων, φραγμένων φρεατίων, μπορούν να επικοινωνούν καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου, με το 1960.

Μεγάλης έκτασης προβλήματα καταγράφονται στο μεταξύ και στην Πελοπόννησο. Κατολίσθηση σημειώθηκε στο 161ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, στο ύψος της Πούντας, στην Αιγιάλεια, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα. Λόγω της κατολίσθησης έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στην παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου Πατρών, στο ύψος του Διακοφτού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται την ίδια ώρα καταιγίδα στο οροπέδιο της Μαντινείας με αποτέλεσμα να παρατηρούνται έντονα προβλήματα στην Τρίπολη, αλλά και στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης στο ύψος του Αγ. Χαράλαμπου.

Με δυσκολία κινούνται τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, από το ύψος του Αγίου Χαράλαμπου έως το εργοστάσιο Σακελλαράκου κι ως την Κερασίτσα όπου υπάρχει μεγάλη ποσότητα νερού στο οδόστρωμα. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ αυτοκίνητα έχουν μείνει στο δρόμο.

Ακόμα και στην εθνική οδό Τρίπολης - Βυτίνας λίγο μετά την Τρίπολη τα νερά έχουν πλημμυρίσει το οδόστρωμα. Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί μέσα στην Τρίπολη, όπου αρκετά υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων έχουν γεμίσει με νερά.

Χείμαρρος στα δυτικά της πόλης, με το ύψος του νερού να φτάνει τα 45 εκατοστά, έχει δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα σε σπίτια και καταστήματα, ενώ η πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 200 κλήσεις.

Επίσης πρόβλημα υπάρχει στον περιφερειακό της πόλης αλλά και στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Αργους, λίγο πριν το χωριό του Στενού, όπου έχουν πλημμυρίσει σπίτια και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των ενοίκων.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν επίσης στα χωριά Κακούρι, Νιοχώρι και Ζευγολατιό.

Στα Καβάσιλα Ηλείας ένας άνδρας τραυματίστηκε από πτώση δέντρου, ενώ σε άλλο περιστατικό στην ίδια περιοχή δέντρο έπεσε σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, τα οποία όμως δεν τραυματίστηκαν.

Νωρίτερα, στην Πάτρα, τμήμα μπαλκονιού έπεσε από κτίριο επί της οδού Αγίου Ανδρέου με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σε κατάσταση συναγερμού οι αρχές στον Έβρο

Το ενδεχόμενο προληπτικής εκκένωσης τμημάτων τεσσάρων παρέβριων χωριών εξετάζουν οι αρχές της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς επίκειται εισροή μεγάλων υδάτινων όγκων από τη Βουλγαρία στην ελληνική κοίτη του ποταμού Έβρου.

Πρόκειται για τμήματα των χωριών Ορμένιο, Δίκαια, Νέα Βύσσα και συγκεκριμένες οικίες των Μαρασίων και της παλιάς (κάτω) Σαγήνης Ορεστιάδας.

Σε ετοιμότητα είναι παράλληλα οι αρχές και για ενδεχόμενη εκκένωση των χωριών Πύθιο και Πραγγί. Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες εκτιμάται ότι αν η εισροή των νερών από τη Βουλγαρία συνεχιστεί με την ίδια ταχύτητα και ροή, ενδέχεται να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα μεγαλύτερα των καταστροφικών πλημμυρών που συνέβησαν στην περιοχή το 2006, όταν η ταχύτητα των νερών είχε αγγίξει τα 1800 κυβικά μέτρα/δευτερόλεπτο.

Προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση

Εκτεταμένα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στην ηλεκτροδότηση σε όλη τη χώρα. Διακοπές ρεύματος σημειώνονται τόσο σε νησιά όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα ενώ από πλευράς ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα έγινε γνωστό ότι επιστρατεύθηκαν όλα τα διαθέσιμα συνεργεία εργολάβων καθώς και η απογευματινή αλλά και η νυχτερινή βάρδια των τεχνικών προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Προϋπόθεση είναι βέβαια να υπάρχει πρόσβαση στο σημείο της βλάβης.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα νησιά Τήλος, Σύμη, στο Μέτσοβο και στην Αττική στο Ίλιον, το Περιστέρι, τη Βάρη και την Ερυθραία. Οι διακοπές προκαλούνται από πτώση στύλων λόγω διάβρωσης του εδάφους ή στις περισσότερες περιπτώσεις από κλαδιά που σπάνε λόγω του δυνατού ανέμου και κόβουν τα καλώδια της ΔΕΗ. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com