Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ

Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας αύριο, Τρίτη, αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, μετά την συμφωνία που φαίνεται ότι επιτυγχάνεται μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας για τη μείωση του κατώτερου μισθού κατά 20% -παρά την αντίθετη συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει οι κοινωνικοί εταίροι-, καθώς και για άλλα επώδυνα μέτρα...

Για έγκλημα μίλησε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Β.Μουτάφης, στον ΒΗΜΑ 99,5.

Στις 11:00 την Τρίτη στο Σύνταγμα η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ενώ το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια.

«Αυτό που γίνεται δεν αποτελεί διαπραγμάτευση. Αυτά που ζητάει η τρόικα είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Πρόκειται για έναν ωμό κυνικό εκβιασμό εναντίων ενός ολόκληρου λαού» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, ότι ο 13ος και 14ος μισθός είναι το χρυσό περιτύλιγμα. Αυτό που θέλουν είναι να καταργήσουν όλο το εργατικό δίκαιο και να κόψουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα 20 έως 30% απ’ αυτά που έχουν ήδη κοπεί. [...] Τον εκβιασμό δεν μπορούμε να τον αποδεχθούμε.» σημείωσε.

Ο κ. Παναγόπουλος προσέθεσε ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, προκειμένου να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε νέες απεργίες.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς στην Αττική

- Λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας, ΟΣΕ και Προαστιακός δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο.
- Το Μετρό, το Τραμ και ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
- Λόγω της απεργίας στον Προαστιακό το Μετρό δεν θα εκτελεί δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο.
- Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
- Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Χειρόφρενο στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία.

Τα δρομολόγια θα γίνουν μόνο με προσωπικό ασφαλείας (από τις 4:25 τα ξημερώματα έως τις 11:18 το βράδυ). Η νυχτερινή γραμμή Νο 78Ν Κτελ-Αεροδρόμιο θα λειτουργήσει κανονικά.

Στην απεργία συμμετέχουν:

δημόσιοι υπάλληλοι
οι υπάλληλοι στους δήμους
δάσκαλοι και καθηγητές
οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία
οι εργαζόμενοι στην ΟΜΕ-ΟΤΕ
οι ιδιωτικοί υπάλληλοι
οι μηχανικοί
οι τραπεζικοί υπάλληλοι
οι ναυτεργάτες
οι δικαστικοί υπάλληλοι
οι έμποροι και οι βιοτέχνες

Η ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές στις 10:30 σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς το Σύνταγμα.

Οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο

Ανησυχία επικρατούσε στον εκπαιδευτικό χώρο όλη την ημέρα σχετικά με τις αποχωρήσεις δημόσιων υπαλλήλων. Σχετικά με τις ανακοινώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππα περί αποχωρήσεων από το δημόσιο χιλιάδων υπαλλήλων, πηγές του υπουργείου Παιδείας επισήμαιναν απόψε ότι «κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στον αριθμό των εκπαιδευτικών, ούτε θα λυθεί καμία σχέση εργασίας, άλλωστε ο προϋπολογισμός έχει κλείσει. Ωστόσο, αν υπάρξει μεταβολή, αυτή θα είναι από την επόμενη σχολική χρονιά, δεν θα ξεπερνά το 15% και θα αφορά σε έκτακτο προσωπικό»

Σε κινητοποιήσεις κάθε μορφής καλεί και η Ομοσπονδία των καθηγητών πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, τα μέλη της. Σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει την Τρίτη «ημέρα διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεων των πανεπιστημιακών δασκάλων» με την μορφή και τις δράσεις ωστόσο που θα επιλέξουν και θα εξειδικεύσουν οι σύλλογοι. Έτσι, καθώς η εξεταστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, οι φοιτητές θα πρέπει να επικοινωνούν με τις γραμματείες τους ή να ενημερώνονται από τις ιστοσελίδες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για να μάθουν εάν και πότε θα εξεταστούν.

Η ΠΟΣΔΕΠ ζητάει τoν άμεσο διορισμό όλων των ήδη εκλεγμένων νέων μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της χώρας. Ωστόσο, ως βασικά αιτήματα για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις προτείνονται εκτός από τον διορισμό των νέων μελών ΔΕΠ, η επαρκής χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, η ανάγκη σαφούς δέσμευσης για μόνιμο εθνικό πρόγραμμα έρευνας, η δέσμευση για το νέο μισθολόγιο των πανεπιστημιακών ως δημοσίων λειτουργών, με την ενσωμάτωση στο βασικό μισθό των σημερινών επιδομάτων.
Επίσης οι καθηγητές ζητούν άμεση συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας.

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρεται: «Η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με τη συγκυβέρνηση και την τρόικα για λήψη νέων επώδυνων μέτρων, με στόχο τη μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, την κατάργηση ακόμα και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, νέα μείωση επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, απολύσεις εργαζομένων από στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και περαιτέρω περιορισμό των Δημοσίων Δαπανών που θα στερήσουν πόρους από τις Δημόσιες Υπηρεσίες (κυρίως Τομέα Υγείας και Παιδείας) εντείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης -που τροφοδοτήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια από τα αλλεπάλληλα μνημόνια- και οδηγεί την ελληνική Κοινωνία σε απελπισία.

» Η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταβαράθρωση της ελληνικής Οικονομίας και στον καταποντισμό της ελληνικής κοινωνίας. Μετατρέπει τους εργαζόμενους σε παρίες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε εξαθλιωμένους πένητες και στερεί από τους νέους την όποια ελπίδα θετικής προοπτικής.

»Αυτή η πολιτική έχει προ πολλού εξαντλήσει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και πρέπει με κάθε θυσία να ανατραπεί».

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και όλους εκείνους που πλήττονται από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργία. Πηγή: in.gr, tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com