Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Την έναρξη των εργασιών κατασκευής του φράχτη στις Καστανιές Έβρου κήρυξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, τονίζοντας ότι το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου...

«Ο φράχτης είναι ένα έργο που έχει και πρακτική και συμβολική αξία. Θα αποθαρρύνει τους διακινητές και τη λαθρομετανάστευση, ενώ θα στείλει μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα transit για τις άλλες χώρες της ΕΕ» τόνισε κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Επιτήρησης συνόρων, στη Νέα Βύσσα.

Παράλληλα ο κ. Παπουτσής επεσήμανε πως η χώρα δεν αντέχει άλλους μη νόμιμους μετανάστες και οι ενέργειες της κυβέρνησης στοχεύουν στην ηρεμία και την ασφάλεια του τοπικού πληθυσμού.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπάρχουν, τόνισε πως η κατασκευή του φράχτη θα προχωρήσει, γιατί είναι νόμος του κράτους.

Σημειώνεται πως μόνο μέσα στο 2011 πέρασαν τα σύνορα του Έβρου 54.974 μη νόμιμοι μετανάστες.

Ο φράχτης, τον οποίο χαρακτήρισε ως «έργο συνεργασίας των τουρκικών και ελληνικών αρχών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης», προϋπολογισμού άνω των 3 εκατ.ευρώ, θα έχει 25 θερμικές κάμερες, ενώ το Επιχειρησιακό Κέντρο Επιτήρησης Συνόρων, το οποίο και εγκαινίασε, θα διασφαλίζει τη συνεχή επιτήρηση των συνόρων.

Ο υπουργός ανακοίνωσε, ακόμη, πως περί τα τέλη του μήνα, αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή αντιπροσωπεία της ΕΕ με επικεφαλής την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ, προκειμένου για να ελέγξει την αξιοποίηση των πιστώσεων που διατίθενται για το φαινόμενο της μη νόμιμης μετανάστευσης.

Σε ό,τι αφορά το νέο νόμο περί ασύλου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι στο εξής, όσοι έχουν δικαίωμα ασύλου θα το πάρουν, ενώ για τους υπόλοιπους το μήνυμα είναι σαφές: «Να μην επιχειρήσουν να περάσουν από την Ελλάδα γιατί είτε θα απελαθούν είτε θα επαναπατριστούν εθελοντικά».

Τον κ. Παπουτσή συνόδευαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Εν τω μεταξύ συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κατασκευή του φράχτη και του Επιχειρησιακού Κέντρου Επιτήρησης Συνόρων πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας στην πλατεία της Νέας Βύσσας, φορείς και πολίτες της περιοχής, ενώ την επίσκεψη του κ.Παπουτσή στον Έβρο, κατήγγειλε με ανακοίνωσή της και η Αχτιδική Επιτροπή βορείου Έβρου του ΚΚΕ.

Κατά την άφιξη του κ. Παπουτσή στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, ιδιοκτήτες γραφείων τελετών της περιοχής, παρατάσσοντας τέσσερις νεκροφόρες, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την υπαγωγή των συγκεκριμένων οχημάτων στην κατηγορία των πολυτελών ΙΧ και όχι σε αυτή των επαγγελματικών όπως ίσχυε μέχρι πρότινος. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com