Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ E-MAILS ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΕΠΑ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2010

Επιβεβαίωση ότι υπήρξε παρακολούθηση των e-mails των στελεχών της ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου) έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «τον Δεκέμβριο 2010, με αφορμή την υπόθεση παρακολούθησης e-mail στελεχών του Ομίλου ΔΕΠΑ, την οποία χειρίστηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, γνωστοποιήθηκε στον Όμιλο η αρμοδιότητα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ως Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων και δόθηκαν στοιχεία επικοινωνίας, σε περίπτωση που ο Όμιλος χρειαστεί συμβουλευτική αρωγή σε θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας...

» Έκτοτε ο Όμιλος ΔΕΠΑ ουδέποτε έχει έρθει σε επαφή με την ΕΥΠ ως Εθνική Αρχή και δεν έχει αιτηθεί την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής ασφάλειας από αυτήν.

» Ακόμη τον Ιανουάριο 2011, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων, η ΕΥΠ παρείχε στους ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών διευθύνσεων του Ομίλου ΔΕΠΑ ενημέρωση και συμβουλές για τη διαρροή στοιχείων τους στο διαδίκτυο, μετά την ηλεκτρονική επίθεση κατά της Εταιρείας».

Το έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στη ΔΕΠΑ ΑΕ, διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη.

Στην απάντησή του, ο υπουργός αναφέρει επιπλέον ότι «από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κατόπιν εξέτασης της αναγκαιότητας μέτρων ασφαλείας των εγκαταστάσεων της εν λόγω εταιρείας, μετά από σχετικό αίτημα αυτής, συγκαταλέχθηκαν και υφίστανται μέχρι σήμερα μεταξύ ευπαθών στόχων, για την προστασία (επιτήρηση) των οποίων διατάχθηκαν σχετικά μέτρα». Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com