Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΗ ΝΔ ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Την προσχώρησή τους στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσαν οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ, Μάκης Βορίδης και Αδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντησή τους με τον Αντώνη Σαμαρά, στα γραφεία του κόμματος.Λίγη ώρα αργότερα ο δύο βουλευτές υπέβαλαν στον πρόεδρο της Βουλής την παραίτησή τους από το βουλευτικό αξίωμα...

Αντικαθίστανται από τους κ.κ. Χρήστο Καλαποθαράκο και Μανούσο Ντουκάκη, επιλαχόντες βουλευτές του ΛΑΟΣ στο υπόλοιπο Αττικής και τη Β΄ Αθηνών, αντίστοιχα.«Οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν αν η Ελλάδα θα μείνει μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα χρειάζεται μία στιβαρή ηγεσία που θα δώσει ξανά ελπίδα στον τόπο. Η μόνο οργρανωμένη παράταξη είναι η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά που εκφράζει την ελπίδα να μην γίνει η Ελλάδα Συρία», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «αυτές τις στιγμές που είναι εξαιρετικά κρίσιμες αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί είναι μία αξιόπιστη μεγάλη πατριωτική φιλελεύθερη παράταξη που όχι μόνο θα μπορεί, από τη μία να σταθεί με αξιοπιστία απέναντι στους δανειστές και από την άλλη να εγγυηθεί στους πολίτες ότι η Ανάπτυξη θα έλθει».

«Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε δύσκολες αποφάσεις, με μεγάλο πολιτικό κόστος, αισθάνομαι ότι έπρεπε να σταθώ δίπλα του», πρόσθεσε.

Εκ μέρους της ΝΔ, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Κώστας Τασούλας, ανέφερε ότι σε αυτές τις οριακές στιγμές για τον τόπο υπάρχει ελπίδα, είναι η ΝΔ η μόνη φιλελεύθερη αστική και λαική παράταξη που εξασφαλίζει όχι μόνο την παραμονή στην ΕΕ αλλά και την ανοδική πορεία της χώρας.

Ερωτηθείς αν πρέπει να επιστρέψουν οι 21 βουλευτές που διεγράφησαν πρόσφατα από το κόμμα απάντησε ότι «όλος ο ελληνικός λαός πρέπει να πλαισιώσει τη ΝΔ».

ΛΑΟΣ: Σχέδιο διεμβολισμού

Για σχέδιο διεμβολισμού του κάνει λόγο ο ΛΑΟΣ. «Δεν είναι προφανώς ένα μεμονωμένο γεγονός. Είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου διεμβολισμού του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Το ΟΧΙ μας, γνωρίζαμε ότι θα έχει παρενέργειες», σημειώνεται στην ανακοίνωση που καταλήγει:

«Οι εκβιασμοί και οι πιέσεις τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας, μπορεί να ευνούχισαν ηθικά ηγεσίες κομμάτων, χαλύβδωσαν όμως την ηθική του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει κρίση και γνωρίζει να αντιδρά όταν πρέπει και όπως πρέπει».

Σε άλλη ανακοίνωσή του το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη ξεκαθαρίζει επίσης ότι παραμένει σταθερά προσηλωμένος στην ευρωπαϊκή κατεύθυνση.

«Αλλο η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλο ο αυταρχισμός της κ. Μέρκελ και της παρέας της. Μερικοί εθελοτυφλούν και εσκεμμένα αρνούνται την πραγματικότητα, ενδεχομένως, γιατί φοβούνται», επισημαίνει και υπογραμμίζει πως είναι σαφώς υπέρ της Ευρώπης, βοηθώντας «όλους εκείνους μέσα στην ΕΕ που αγωνίζονται να απαλλαγούν από τη γερμανική "μέγγενη"», που δεν είναι λίγοι.

Mετά την ανακοίνωση της προσχώρησής τους στη Νέα Δημοκρατία, οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης δέχθηκαν επίσης τα πυρά αρκετών βουλευτών του ΛΑΟΣ.

«Δεν μπορώ να καταλάβω αυτές τις μεταμορφώσεις ολυμπιακών διαστάσεων», ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος Κ. Αϊβαλιώτης, στο ραδιοφωνικό σταθμό «9». Χαρακτήρισε ανεξήγητο «πώς το ''όχι'' γίνεται ''ναι''» και είπε ότι όλοι οι βουλευτές είναι ευγνώμονες στον κ. Καρατζαφέρη γιατί εκείνος τους έβαλε στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ, τους έκανε βουλευτές και ορισμένους υπουργούς. «Αν κάποιος θέλει να πάρει το champions league αχαριστίας, ας το πάρει», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στον «Flash», είπε ότι με την αποχώρηση των δυο βουλευτών, ξεκαθαρίζει ιδεολογικά το τοπίο του κόμματος. Τόνισε επίσης ότι ο ΛΑΟΣ είναι το κόμμα του πατριωτικού παρεμβατισμού και στον πατριωτικό παρεμβατισμό, όπως είπε, δεν έχουν θέση νεοφιλελεύθερες απόψεις και θέσεις. Υποστήριξε ακόμη ότι οι δυο διαγραφέντες βουλευτές του κόμματος «ανήκουν στον νεοφιλελεύθερο χώρο», και πρόσθεσε ότι δεν πείσθηκε «πως η επιλογή τους αφορούσε το καλό της πατρίδας».

Με δήλωσή του, την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Γιώργος Ανατολάκης, διέψευσε δημοσιεύματα σε διαδικτυακές ιστοσελίδες που τον έφεραν να έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στο σπίτι του. Χαρακτήρισε «τελείως ανυπόστατα που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια» τα εν λόγω «κατασκευασμένα δημοσιεύματα» και εκτίμησε ότι είναι ενταγμένα στον εν εξελίξει πόλεμο-όπως είπε- κατά του κόμματός του.

«Παραμένω πάντα στο πλευρό του προέδρου κ. Καρατζαφέρη και πιστός στον Πατριωτικό Χώρο που εκφράζει απόλυτα ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Ανατολάκης. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com