Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Πανεργατικό συλλαλητήριο για το πρωί της Κυριακής (10:30) αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ. Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο ανακοίνωσε και η ΑΔΕΔΥ. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, «για να υπερασπιστούν το Σύνταγμα τους νόμους και τη Δημοκρατία», ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου παλλαϊκού κινήματος αντίστοιχου με εκείνο του «1-1-4»...

«Εδώ και δυο χρόνια» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, «με την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου και τώρα με τη ψήφιση του δεύτερου, οι εργαζόμενοι οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, αντιμετωπίζουν την υπέρτατη πρόκληση. Κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις καταργούν το εργατικό δίκαιο τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας το δίκαιο των κοινωνικών ασφαλίσεων, ενώ το Σύνταγμα παραβιάζεται».

«Η Δημοκρατία στην Ελλάδα έχει τραυματισθεί ανεπανόρθωτα, είναι ανάπηρη και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να τη βάλει στο γύψο» είπε ο κ.Παναγόπουλος και κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγώνες «για να διασωθούν οι θεσμοί και τα εργασιακά δικαιώματα».

Για «σκληρές απεργιακές και κάθε λογής κινητοποιήσεις» έκανε λόγο, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Θόδωρος Κούτρας και τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς θα πρέπει να αγωνισθούν για να αποτρέψουν την de facto εφαρμογή των νέων μέτρων από τους εργοδότες».

«Σήμερα καταργούνται οι συμβάσεις και οι εργατικοί νόμοι» είπε ο Θάνος Βασιλόπουλος, της Αυτόνομης Παρέμβασης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ και ζήτησε από τους εργαζόμενους να αντιδράσουν δυναμικά ώστε «να μην περάσει η νέα λαίλαπα» όπως τη χαρακτήρισε.

Στο επόμενο διάστημα η ΓΣΣΕ προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων με τη συνεργασία συνδικαλιστικών φορέων και καλλιτεχνών οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου, ημέρα πανευρωπαϊκών εργατικών κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Κινητοποίηση στους χώρους εργασίας του δημοσίου τομέα αποφάσισε και η ΑΔΕΔΥ.

Το δίκτυο συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 4 το μεσημέρι.

Ακυρώνονται παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ακυρώνονται οι παραστάσεις του έργου «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» στην παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου την Κυριακή, καθώς και οι παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Το μαγικό βιολί» και «Δον Κιχώτης» λόγω του προγραμματισμένου συλλαλητηρίου των εργατικών συνδικάτων.

Επιπλέον αναβάλλεται και η συναυλία της Κυριακής στις 18.00 στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια, η οποία είναι με ελεύθερη είσοδο.

Οι υπόλοιπες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου θα πραγματοποιηθούν κανονικά, τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια για τις παραστάσεις αυτές μπορούν να προσέλθουν στα ταμεία του ΕΘνικού Θεάτρου και εντός δύο εβδομάδων για αλλαγή ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους ή μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 210-7234567 για εισιτήρια μέσω τηλεφωνικού κέντρου και Ίντερνετ.

Για τις παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής όσοι έχουν ήδη εισιτήρια έχουν επίσης τη δυνατότητα είτε να παραλάβουν πίσω το αντίτιμο των εισιτηρίων τους, είτε να τα ανταλλάξουν για όποια άλλη ημερομηνία, των παραστάσεων αυτών. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com