Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

ΣΑΡΚΟΖΙ: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ

"Δολοφονία" χαρακτήρισε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί το θάνατο των δύο δημοσιογράφων, της Αμερικανίδας Μαρί Κόλβιν και του Γάλλου Ρεμί Οσλίκ, στη Συρία από το βομβαρδισμό της πόλης Χομς, ενώ στο ίδιο πνεύμα και η μητέρα της Κόλβιν δήλωσε ότι η κόρη της "δολοφονήθηκε"...

"Αυτοί που το έκαναν αυτό οφείλουν να λογοδοτήσουν", προσέθεσε ο Σαρκοζί. "Χάρη στην παγκοσμιοποίηση, δεν μπορεί πλέον κανείς να δολοφονεί και αυτό να αποσιωπάται", σημείωσε.

"Είδα τις εικόνες (...) υπάρχει μια θέληση να βομβαρδιστεί ένα μέρος μιας και εκεί βρίσκονται δημοσιογράφοι", συνέχισε.

Χθες ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ δήλωσε ότι η Γαλλία θεωρεί υπεύθυνο για το θάνατο των δύο δημοσιογράφων το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. "Λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της κατάστασης, το καθεστώς της Δαμασκού μας οφείλει μια απάντηση και θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του", σημείωσε.

Την ίδια ώρα και η Ρόζμαρι Κόλβιν, μητέρα της Αμερικανίδας δημοσιογράφου, δήλωσε ότι η κόρη της "δολοφονήθηκε" από τις συριακές αρχές. "Η κόρη μου δολοφονήθηκε" από τις συριακές δυνάμεις, σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN. "Αυτοί ευθύνονται".

To συριακό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε "τις δηλώσεις που αποδίδουν στη Συρία την ευθύνη για το θάνατο των δημοσιογράφων, οι οποίοι διείσδυσαν στο έδαφός της με δική τους ευθύνη".

Η Μαρί Κόλβιν, που εργαζόταν για τη βρετανική εφημερίδα Sunday Times, και ο Γάλλος φωτορεπόρτερ που είχε ιδρύσει το δικό του πρακτορείο, το IP3 Press, Ρεμί Οσλίκ, σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό του σπιτιού στο οποίο διέμεναν στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της πόλης Χομς.

Από το βομβαρδισμό τραυματίστηκαν επίσης άλλοι δύο δημοσιογράφοι.

"Πίστευα πραγματικά ότι θα τα κατάφερνε", δήλωσε παράλληλα στο CNN η Κατ Κόλβιν, αδελφή της δημοσιογράφου. "Είχε ήδη βρεθεί σε τόσες πολλές καταστάσεις στις οποίες κινδύνευε η ζωή της και πάντα τα κατάφερνε", πρόσθεσε.

"Δεν έβγαινε πάντα αλώβητη, αλλά έβγαινε. Με συνέτριψε το γεγονός ότι αυτήν τη φορά δεν τα κατάφερε", σημείωσε η Κατ.

Η μητέρα της Ρόζμαρι διηγήθηκε ότι δεν είχε προσπαθήσει ποτέ να αποτρέψει την κόρη της να πάει σε ζώνες σύγκρουσης."Πίστευε μάλλον ότι με αυτόν τον τρόπο θα ήθελε η ίδια να φύγει, κάνοντας αυτό στο οποίο πίστευε. Δεν είναι όμως μεγάλη παρηγοριά", πρόσθεσε η Κατ. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com