Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ

Πλήθος κόσμου διαδήλωσε σήμερα στους δρόμους της Αθήνας ενάντια στα μέτρα που απορρέουν από το νέο, προς υπογραφή, μνημόνιο με αιχμή τις ανατροπές στα εργασιακά, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ...

Μικρής έκτασης ένταση σημειώθηκε λίγο πριν τις 13:00 στον προαύλιο χώρο της Βουλής, μεταξύ αστυνομικών και ομάδας διαδηλωτών, που επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών, εκκένωση τα φυλάκια των Ευζώνων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και μια προσαγωγή.

Νωρίτερα, είχαν ολοκληρωθεί, η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα αλλά και η πορεία του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή. Παρά την ισχυρή βροχή, η συμμετοχή στις δυο συγκεντρώσεις ήταν μεγάλη. Οι διαδηλωτές, φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της τρόικας και του μνημονίου, ενώ έκαψαν τη γερμανική σημαία.

Μιλώντας στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Τώρα πια η αποκλειστική ευθύνη βρίσκεται στα χέρια του λαού. Ή θα τους σαρώσει ως το τέλος ή θα σπαταλάει άσκοπα και άδικα τα δάκρυα και την αγανάκτησή του στους παλιούς και νέους ψευτοσωτήρες».

Ο λαός πρέπει να καταλάβει πως ή θα αντισταθεί και θα τους ρίξει, ή θα οδηγηθούμε στον αργό θάνατο, υπογράμμισε σε δηλώσεις του από τη σημερινή πανεργατική συγκέντρωση, ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλα όσα γίνονται δυο χρόνια τώρα, δεν έχουν στόχο τη σωτηρία της χώρας και της οικονομίας, αλλά είναι ένα σχέδιο «φτωχοποίησης των Ελλήνων» και «εκποίησης έναντι πινακίου φακής της δημόσιας περιουσίας».

«Θα μας κάνουν αποικία», προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πρόταση της Γερμανίδας καγκελαρίου για τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού εσόδων του κράτους, προκειμένου, όπως τόνισε, να πληρώνονται πρώτα οι πιστωτές και μετά όλα τα υπόλοιπα. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, αυτό φανερώνει, «πρώτον, ότι το πιστωτικό γεγονός το φοβούνται αυτοί περισσότερο απ' όσο πρέπει να το φοβόμαστε εμείς» και «δεύτερον, ότι έχουν τελικά σχέδιο αποικιοκρατίας εντός της ευρωζώνης».

«Κυβέρνηση και κόμματα που τη στηρίζουν, την ύστατη αυτή στιγμή, στο όνομα μιας ανύπαρκτης ανταγωνιστικότητας, δεν έχουν το δικαίωμα να αποδεχθούν και την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και τη βάναυση επέμβαση στα κατώτατα ημερομίσθια», δήλωσε ο υπεύθυνος Οικονομίας της ΔΗΜΑΡ Δ. Χατζησωκράτης από την απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

«Πρώτος απεργιακός σταθμός»

«Η Γενική Απεργία αποτελεί τον πρώτο απεργιακό σταθμό ενός νέου αγώνα που θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση της Συγκυβέρνησης και της Τρόικα, που οδηγεί το λαό στην καταστροφή» επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Νέα συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012 για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα. Πληροφορίες θέλουν τα δυο σωματεία να προσανατολίζονται σε 48ωρη απεργία την επόμενη εβδομάδα.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι στους δήμους, δάσκαλοι και καθηγητές, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι μηχανικοί, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι ναυτεργάτες. Στις κινητοποιήσεις της Τρίτης συμμετείχαν και οι πανεπιστημιακοί, ζητώντας τον άμεσο διορισμό όλων των ήδη εκλεγμένων νέων μελών ΔΕΠ. Επίσης οι καθηγητές ζητούν άμεση συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας.

Έμποροι και βιοτέχνες συμμετείχαν επίσης στην κινητοποίηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τρίτη. Οι Έλληνες έμποροι μετά από τις τελευταίες ειδήσεις για την πορεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ «θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις καθώς νιώθουν ηττημένοι αφού οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης κατέληξαν σε «κόκκινες κορδέλες».

Η ΓΣΕΒΕΕ, πάλι, αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «οι προτεινόμενες αλλαγές από την τρόικα σε μισθούς και εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα και η υποχώρηση των ...τρύπιων, όπως αποδείχθηκε κόκκινων γραμμών, οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση και φτωχοποίηση την κοινωνία και την οικονομία».

Κινητοποιήσεις - υπό καταρρακτώδη βροχή - πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας και τα κόμματα της Αριστεράς.

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις

Από τις 10:00 έως τις 17:00 το απόγευμα θα κινηθούν την Τρίτη τα τρία μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Έτσι, οι συρμοί των τριών μέσων θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Με ολιγόωρες στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν στην απεργία οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Ειδικότερα, τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 09:00 το πρωί έως τις 09:00 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά από τις 08:00 το πρωί έως τις 09:00 το βράδυ.

Παράλληλα, ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Τρίτη οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Λόγω της κινητοποίησης δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του Μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας για αεροδρόμιο.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε να δέσει από τις 12:00 τα μεσάνυχτα και για 24 ώρες τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη. Τα δρομολόγια των λεωφορείων θα γίνουν μόνο με προσωπικό ασφαλείας (από τις 04:25 τα ξημερώματα έως τις 11:18 το βράδυ). Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com