Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΟ 1,2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Δεν υφίσταται υστέρηση στα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, παρά την αύξηση του αριθμού των πολιτών που παρέδωσαν τις πινακίδες των οχημάτων τους...

Έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή και επικαλείται στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τα έσοδα, προ επιστροφών, κατά την περίοδο από 1/11/2011 έως 20/1/2012, δείχνει ότι αυτά ανέρχονται στο ποσό των 1.201.260.000 ευρώ.

Ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι την αντίστοιχη περίοδο του 2011, τα έσοδα είχαν ανέλθει στο ποσό των 1.150.800.000 ευρώ.

«Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι δεν υφίσταται κάποια υστέρηση στα εισπραχθέντα έσοδα, παρά τη θέση σε εκούσια ακινησία των οχημάτων από τους κατόχους αυτών με αυξανόμενους ρυθμούς σε σχέση με αυτήν του προηγούμενου έτους», σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Οικονόμου επισημαίνει επιπλέον ότι το υπουργείο δεν έχει ακόμη τον ακριβή αριθμό των οχημάτων που έχουν τεθεί σε ακινησία το παραπάνω διάστημα, διότι δεν έχει ολοκληρωθεί στις ΔΟΥ η καταχώρηση τους στο σύστημα αυτοκινήτων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Το έγγραφο του κ. Οικονόμου διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Μπεκίρη. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com