Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Χ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΈΒΡΟ

Να σταματήσει η υποκρισία και η διγλωσσία της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, με αφορμή τη σημερινή άρνηση της Κομισιόν για συγχρηματοδότηση του φράγματος κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο...

Χαρακτηριστικά, ο κ. Παπαυτσής ανέφερε ότι «από τη μία πλευρά, αρνούνται την αναθεώρηση του Δουβλίνο ΙΙ, πιέζουν ασφυκτικά και απειλούν με τιμωρία την Ελλάδα για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. Από την άλλη πλευρά, όταν λαμβάνονται μέτρα και προχωρούν τα έργα, κρατούν αποστάσεις και λοιδορούν». Κάλεσε δε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παραμείνει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και να σέβεται την έννομη τάξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διευκρινίζοντας πως ο Κανονισμός του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων επιτρέπει, χωρίς αμφιβολία, τη χρηματοδότηση της κατασκευής του φράχτη στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Κάλεσε δε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιδείξει «μεγαλύτερο σεβασμό στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και να απέχει από την πολιτική αξιολόγηση των επιλογών της και την υποστήριξη θέσεων που εμφορούνται από δογματισμούς και ιδεοληψίες αγνοώντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός». «Η κοινοτική αλληλεγγύη αποτελεί δέσμευση για όλους και απορρέει από την ισχύ της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», καταλήγει ο υπουργός.

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού, Χ. Παπουτσή,
εδώ. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com