Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Η γερμανική Βουλή θα ασχοληθεί με το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα στις 27 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Αριστερά Κλάους Ερνστ μετά τη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων και των κοινοβουλευτικών ομάδων στην καγκελαρία. Πριν από τις αποφάσεις της Ολομέλειας της Βουλής θα συνεδριάσει η Επιτροπή Προϋπολογισμού για τη νέα βοήθεια...

Οι επικεφαλής όλων των γερμανικών κομμάτων και Κ.Ο. συνήλθαν πρωί της Παρασκευής στις 08:00 στην Καγκελαρία και από τις 09:00 έχουν αρχίσει προγραμματισμένες έκτακτες συνεδριάσεις με θέμα την Ελλάδα.

Μπρούντερλε: Η Ελλάδα να εφαρμόσει με συνέπεια όλα τα μέτρα λιτότητας

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των συγκυβερνώντων Ελεύθερων Δημοκρατών FDP Ράινερ Μπρούντερλε, ζήτησε από την Ελλάδα να εφαρμόσει με συνέπεια όλα τα απαιτούμενα μέτρα λιτότητας. Δεν αρκεί η ελληνική κυβέρνηση να εξαγγέλλει συνέχεια περικοπές. Πρέπει να υπάρξουν δεσμευτικές αποφάσεις για όλα τα ελληνικά κόμματα. «Γι’ αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να δείξει αποτελέσματα», είπε σήμερα ο ίδιος μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του στο Βερολίνο.

«Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί οριστικά αν στις 27 Φεβρουαρίου η γερμανική Βουλή θα ψηφίσει για όλο το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα» πρόσθεσε. Είναι πιθανό να υπάρξουν πολλές χωριστές διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Ο ίδιος όμως είναι υπέρ μιας ψηφοφορίας για το συνολικό πακέτο των 130 δισ. ευρώ. Ο Μπρούντερλε τόνισε ότι το αν θα παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη αποτελεί αποκλειστικά και μόνο κυρίαρχη απόφαση των Ελλήνων. «Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο της ΕΕ» πρόσθεσε.

Οι Χριστιανοδημοκράτες επιμένουν στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

Η κοινοβουλευτική ομάδα των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών CDU/CSU επιμένει στη σαφή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, προκειμένου να συναινέσει σε νέα βοήθεια για τη χώρα. «Τότε μόνο θα έχει νόημα, όταν οι Έλληνες πράγματι θα εκπληρώσουν όλους τους όρους, όταν όλα θα εφαρμοστούν με το δίκαιο και τον νόμο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. Μίχαελ Φουξ (CDU) πριν από την έκτακτη συνεδρίαση σήμερα στο Βερολίνο. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση δεν είναι τέτοια, «που να μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι». Όταν θα βελτιωθεί, τότε θα υπάρξει πλειοψηφία στη γερμανική Βουλή, τόνισε ο ίδιος.

Ο ειδικός επί δημοσιονομικών θεμάτων Μίχαελ Μάιστερ (CDU) δήλωσε ότι δεν αρκεί η συμφωνία με τις προτάσεις της τρόικας. Θα πρέπει να εκφραστεί καθαρά η βούληση των ελλήνων πολιτικών και για την εφαρμογή τους. Ο ίδιος – είπε – ότι τότε θεωρεί δεδομένο πως θα υπάρξει και πλειοψηφία στη γερμανική Βουλή υπέρ της βοήθειας προς την Ελλάδα. Από την πλευρά του, ο Χανς Μίχελμπαχ (CSU) δήλωσε: «Θέλουμε να λειτουργήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο συγκινησιακά και να αφήσουμε τα γεγονότα να μιλήσουν». Θα πρέπει να υπάρξει βούληση της Αθήνας για εφαρμογή χωρίς κενά του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, τόνισε επίσης.


Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες: Η Αθήνα χρειάζεται μεγαλύτερη απομείωση του χρέους

Το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα SPD προβληματίζεται όλο και περισσότερο για το αν η Ελλάδα θα μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της με τα νέα μέτρα λιτότητας. «Χρειάζεται μεγαλύτερη απομείωση του χρέους από αυτήν που έχει προβλεφθεί μέχρι τώρα», δήλωσε ο Κάρστεν Σνάιντερ στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κ.Ο. των σοσιαλιστών για την ευρω-κρίση. «Όλα αυτά τα θεωρώ απλώς σκιαμαχίες», δήλωσε επίσης αναφερόμενος στην κάπως συγκεχυμένη κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με το νέο πρόγραμμα λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης. «Η Ευρωζώνη γνωρίζει ότι δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα να πέσει» πρόσθεσε.

Η γερμανική κυβέρνηση κοροϊδεύει τον εαυτό της, αν νομίζει ότι, εντείνοντας κι άλλο την πίεση, π.χ. με περικοπή των συντάξεων, θα μπορέσει να βγάλει την Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο του χρέους. «Λείπει η βάση της οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε ο ίδιος. Εκτός από την απόφαση, η Ελλάδα χρειάζεται και ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα. Αν ήταν να πάει η χώρα σε χρεοκοπία, αυτό έπρεπε να είχε δρομολογηθεί πριν από δύο χρόνια. Στο μεταξύ όμως, το 60 με 70% του ελληνικού χρέους θα το σήκωναν οι ευρωπαίοι εταίροι». Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com