Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ "ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ"

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο πολιτικό σκηνικό έκανε το "Κόμμα Πειρατών Ελλάδας" (ΚΠΕ)...

Με 480 εγγεγραμμένα μέλη από την ίδρυσή του, στις 14 Ιανουαρίου 2012, 1.500 οπαδούς στο twitter και 1.000 συμμετέχοντες στο forum του με 3.900 δημοσιεύσεις, το ΚΠΕ κατέθεσε τα «διαπιστευτήριά» του στον Άρειο Πάγο και έδωσε την πρώτη συνέντευξη Τύπου παρουσία και του διεθνούς συντονιστή του Κόμματος Πειρατών Γερμανίας Τόμας Γκάουλ (Thomas Gaul).

Βασικά του χαρακτηριστικά είναι η απουσία προέδρου και η λειτουργία του βάσει επταμελούς διοικούσας επιτροπής, η οποία, στην παρούσα της μορφή, απαρτίζεται από νέους 20 έως 43 ετών, καθώς μάλιστα ο μέσος όρος των μελών του δεν ξεπερνά τα 36 χρόνια.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του κόμματος Ανέστης Σαμουρκασίδης εξήγησε ότι βασικές αρχές του κόμματος είναι η απόλυτη διαφάνεια, η ουσιαστική δημοκρατία και η ελευθερία της πληροφόρησης, η δε εσωτερική λειτουργία του είναι "αμεσοδημοκρατική",απευθύνεται στον κόσμο του διαδικτύου, στοχεύοντας στη συνεχή ψηφιακή διαβούλευση σε κάθε ζήτημα που θα τίθεται.

Το ΚΠΕ, όπως εξήγησε ο κ. Σαμουρκασίδης, δεν τοποθετείται πάνω στον ξεπερασμένο άξονα αριστερα-κέντρο-δεξιά, αλλά επιχειρεί να αναλάβει ένα ρόλο "διαμεσολαβητή", αποτελώντας "το νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας μας, εξασφαλίζοντας σε κάθε πρόσωπο τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα και να συμμετέχει ψηφιακά, να ζει με αξιοπρέπεια και να αποφασίζει για το κοινό μας μέλλον".

Μια πρώτη επίσημη θέση είναι η κάθετη εναντίωσή του στην ACTA και η συμμετοχή του ΚΠΕ στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί σε 230 πόλεις σε δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα (στις Πλατείες Συντάγματος στην Αθήνα, Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης και Αγίου Γεωργίου Πάτρας), για αύριο Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στις 5.00 το απόγευμα.

Η ACTA, όπως εξήγησε ο κ. Σαμουρκασίδης, είναι "μία νομοθετική ρύθμιση κρυμμένη κάτω από τον μανδύα της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ κρατών που ετοιμάζεται να μπει στη ζωή μας και μετατρέπει τις εταιρίες που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε ιδιωτική αστυνομία, η οποία παρακολουθεί τους πάντες και μπορεί να επέμβει χωρίς τη συνδρομή της δικαστικής εξουσίας". Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com