Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις συνοδεύουν τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση, για το νέο μνημόνιο. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ανακοίνωσε πως σκοπεύει να το καταψηφίσει, δήλωση που ακολούθησαν οι παραιτήσεις των υπουργών του κόμματος που μετέχουν στην κυβέρνηση...

Ωστόσο, οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης ξεκαθάρισαν πως προτίθενται να ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Aπώλειες καταγράφουν οι ΚΟ των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με στελέχη τους να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, να απειλούν με παραίτηση ή να ξεκαθαρίζουν πως δεν θα ψηφίσουν τα νέα σκληρά μέτρα. Μεταξύ των σημερινών παραιτήσεων και αυτή της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Στη σκιά των εξελίξεων αυτών συνεδριάζει αυτή την ώρα το υπουργικό συμβούλιο. «Δοκιμάζονται οι αντοχές της κυβέρνησης», σχολίασε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, επιμένοντας, ωστόσο, πως «δεν θα επιτρέψουμε τη χρεοκοπία».

00:40: Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή και θα τεθεί σε ψηφοφορία την Κυριακή στην Ολομέλεια. Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται σχετικά άρθρα για το PSI, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν την νέα δανειακή σύμβαση. Ωστόσο, δεν θα υπάρχει σε αυτό εξειδίκευση των μέτρων, τα οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα περιλαμβάνονται σε εφαρμοστικό νόμο, που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός 15-20 ημερών.

00:10: Να μην «τορπιλιστεί» η εφαρμογή του νέου μνημονίου από πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ζήτησε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διμαντοπούλου, ενώ παράλληλα τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει πιστή εφαρμογή των χρονοδιαγραμμάτων. Πρότεινε, μάλιστα, για τον καλύτερο έλεγχο να τοποθετηθεί ένας υπουργός, παρά τον πρωθυπουργό, που θα επιφορτιστεί με αυτή την ευθύνη ή οι υπουργοί να δίνουν αναφορά κάθε μήνα για την υλοποίηση του σχεδίου που έχουν αναλάβει στις Επιτροπές της Βουλής.

23:00: «Στηρίζω τις προσπάθειες σας για να μη γονατίσει η Ελλάδα, για να μην καταστραφεί η εθνική μας και οικογενειακή μας οικονομία», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος απευθυνόμενος στον Λουκά Παπαδήμο, στην αποψινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε πως ο ελληνικός λαός έχει ξεπεράσει τις αντοχές του, ωστόσο υποστήριξε ότι «οι δραματικές αυτές δυσκολίες είναι καλύτερες από την πτώχευση που θα εξαφανίσει το εισόδημα των πολιτών». Επιπλέον ανέφερε ότι από τη Δευτέρα θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα προγράμματα σταθεροποίησης και ανάπτυξης με χρονοδιάγραμμα που θα αφορά και το βίο αυτής της κυβέρνησης».

00:40: Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή και θα τεθεί σε ψηφοφορία την Κυριακή στην Ολομέλεια.

23:00: «Στηρίζω τις προσπάθειες σας για να μη γονατίσει η Ελλάδα, για να μην καταστραφεί η εθνική μας και οικογενειακή μας οικονομία», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος απευθυνόμενος στον Λουκά Παπαδήμο, στην αποψινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

21:27: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε πως το νομοσχέδιο για τη νέα δανειακή σύμβαση θα κατατεθεί στη Βουλή το Σάββατο και οι βουλευτές θα κληθούν να το ψηφίσουν την Κυριακή. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται σχετικά άρθρα για το PSI, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν την νέα δανειακή σύμβαση. Ωστόσο, δεν θα υπάρχει εξειδίκευση των μέτρων, τα οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα περιλαμβάνονται σε εφαρμοστικό νόμο, που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός 15-20 ημερών.

21:20: «Νέα διαπραγμάτευση» με τους δανειστές μας, ώστε να υπάρξει «ένα άλλο πρόγραμμα» ακόμα και τώρα στο «παρα πέντε», προτείνει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, Λούκα Κατσέλη.

20:53: Για «τρομοκρατικό δίλλημα» κάνει λόγο το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντας τον Λουκά Παπαδήμο «εκπρόσωπο της πλουτοκρατίας και της ΕΕ». Στην ανακοίνωσή του καλεί τον λαό «να πετάξει το δίλλημα στον κάλαθο των αχρήστων, μαζί του και το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ» και να μην «δεχτεί την εξαθλίωση ούτε με ευρώ, ούτε χωρίς ευρώ». «Αντεπίθεση για αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και διαγραφή του χρέους, είναι ο μονόδρομος του λαού», καταλήγει η ανακοίνωση.

20:15 - Διχασμένα εμφανίστηκαν τα κυβερνητικά στελέχη του ΛΑΟΣ με αφορμή την στάση του κόμματος έναντι της δανειακής σύμβασης. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιώργος Γεωργίου ο οποίος υπέβαλλε πριν λίγο την παραίτησή του και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης που παραιτήθηκε πρώτος, ταυτίστηκαν με τη θέση του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη που τάχθηκε κατά της δανειακής σύμβασης.

Τα άλλα δυο κυβερνητικά στελέχη, ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης που επίσης παραιτήθηκαν, τάχθηκαν υπέρ της ψήφισης της δανειακής σύμβασης, την οποία και θα ψηφίσουν σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΜΠΕ.

20:00 - Τη Δευτέρα θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής η νέα δανειακή σύμβαση, σύμφωνα με πληροφορίες. Η κατάθεση θα γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αμέσως μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

19:48 – Ο Χρήστος Γκόγκας καταλαμβάνει τη βουλευτική έδρα του παραιτηθέντος από το ΠΑΣΟΚ Παύλου Στασινού.

19:42 - «Αυτή την ώρα δοκιμάζονται και οι αντοχές της κυβέρνησης. Και είναι σαφές πως δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης. Η χρεοκοπία της Ελλάδας ωστόσο δεν είναι επιλογή που μπορούμε να επιτρέψουμε», επισήμανε στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. «Είναι αυτονόητο πως όποιος διαφωνεί και δεν ψηφίσει το νέο πρόγραμμα δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup ανέφερε πως «δεν εγκρίθηκε το νέο πακέτο χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας και κατά συνέπεια την εκκίνηση της διαδικασίας για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους με τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών (του PSI). Ανέβαλε τη λήψη απόφασης κυρίως λόγω αβεβαιοτήτων και προβληματισμών που αφορούν το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα. Εκφράστηκαν έντονες αμφιβολίες αν υπάρχει ουσιαστική πολιτική βούληση και ενότητα για την υλοποίηση της οικονομικής πολιτικής και αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πόρων που θα τη συνοδεύσουν.

Ζητείται η έγγραφη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών ότι θα στηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος, καθώς και λεπτομερέστερη εξειδίκευση του τρόπου με τον οποίο θα επιτευχθεί η προβλεπόμενη μείωση των δαπανών και ένα αναλυτικότερο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων.

Τονίστηκαν οι κίνδυνοι ανεπαρκούς υλοποίησης της οικονομικής πολιτικής εξαιτίας πολιτικών σκοπιμοτήτων και της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού. Οι συσσωρευμένες καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο παρελθόν έχουν έντονα προβληματίσει και έχουν δημιουργήσει κλίμα γενικευμένης αμφισβήτησης της αξιοπιστίας της χώρας. Όλα αυτά οδήγησαν στην αναβολή της απόφασης».

19:37 - Άρχισε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου στο Reuters, ο ανασχηματισμός δεν αναμένεται σήμερα.

19:34 – Στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ απαντά (βλ. 18:17) με ανακοίνωσή του το ΛΑΟΣ. Όπως σημειώνει, «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπως και όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στη σύσκεψη της περασμένης Τετάρτης, είχαν ενημερωθεί προσωπικά από τον Πρόεδρο του Κόμματος κ. Γ. Καρατζαφέρη για την απόφαση αυτή. Λόγοι ευθύνης επέβαλλαν τη δημοσιοποίηση της απόφασης, σήμερα Παρασκευή στις 14:00 μετά το μεσημέρι. Αν η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου είχε κάνει σωστά το καθήκον της αυτά τα δύο χρόνια, δεν θα ήμασταν σήμερα σε αυτή την οικτρή κατάσταση».

19:31 - Έκκληση προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν τα νέα μέτρα, απηύθυνε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Μπεγλίτης. «Στις κρίσιμες ψηφοφορίες που ακολουθούν στην Βουλή, το συμφέρον της πατρίδας επιβάλλει την υπεύθυνη στάση όλων των βουλευτών και τη θετική τους ψήφο, ώστε η χώρα και οι Έλληνες να πορευτούν με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση και παράλληλα να διαμορφώσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη, με κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια», σημείωσε ο κ. Μπεγλίτης.

Μέχρι στιγμής, από το ΠΑΣΟΚ, έχουν παραιτηθεί οι Μ. Ξενογιαννκοπούλου, Γ. Κουτσούκος και Πάυλος Στασινός, ενώ άλλοι δύο βουλευτές ανακοίνωσαν πως θα καταψηφίσουν τα μέτρα.

Ουδείς μπορεί να πάρει την ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας αυτή την στιγμή, καθώς και ότι οποιαδήποτε εξέλιξη οδηγεί την Ελλάδα σε απομόνωση και την απομακρύνει από τους συμμάχους της και ειδικά από την ΕΕ είναι καταστροφική. «Το δίλημμα είναι: Η Ελλάδα με την Ευρώπη ή χωρίς την Ευρώπη;», υπογραμμίζει σε δήλωσή του για τις πολιτικές εξελίξεις ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας.

19:28 - Η κυβέρνηση Παπαδήμου καταρρέει κάτω από την λαϊκή κατακραυγή και τα αδιέξοδα που μας οδήγησε η πολιτική της», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

19:20 - Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα έκανε γνωστή ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, επισημαίνοντας πως «η ηθική και πολιτική του ακεραιότητα δεν του επιτρέπουν να ψηφίσει το νέο μνημόνιο, προϊόν της αποτυχίας του πολιτικού συστήματος».

19:07 - Τα κόμματα της συγκυβέρνησης παραπαίουν, σχολίασε το ΚΚΕ.

19:00 - Μεγάλη πτώση σημείωσε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο, υποχωρώντας κάτω από τις 800 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε μαζικές ρευστοποιήσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς και κυρίως στον τραπεζικό κλάδο. Η εξέλιξη αποδίδεται στη μεγάλη αγωνία για το νέο πακέτο στήριξης μετά την αναβολή της τελικής απόφασης του Eurogroup, αλλά και την πολιτική αστάθεια μετά τις συνεχείς παραιτήσεις στελεχών της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε κατά 3,23% στις 797,35 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 85 εκατ. ευρώ περίπου. Ενδοσυνεδριακά, η αγορά υποχωρούσε έως και 5,23%, καταγράφοντας κατώτερη τιμή στις 780,85 μονάδες.
18:52 - Δεν ψηφίζει τη νέα δανειακή σύμβαση ούτε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ. Ι. Μιχελογιαννάκης. Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Β. Έξαρχο και τον γραμματέα του εθνικού συμβουλίου του κόμματος Μ. Καρχιμάκης, ο κ. Μιχελογιαννάκης αναφέρει 10 σημεία με τα οποία διαφωνεί και παρακαλεί το κόμμα του, «τη ύστατη στιγμή, να σταθεί όρθιο στις αρχές, στην ιδεολογία του και στο στόχο του, που πιστεύω να είναι η αξιοπρεπής Ελλάδα και η δίκαιη κοινωνία».

Προβληματισμό για τα νέα μέτρα εξέφρασε ο βουλευτής Ηλείας και τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ σημείωσε: «Πραγματικά προβληματίζομαι για ποιο λόγο αναγκαστήκαμε να πάμε σε μια τέτοια λύση, όταν εμείς, ως ΝΔ, τις προηγούμενες μέρες, τα προηγούμενα δυο χρόνια, προσπαθούσαμε να πείσουμε τον κ. Παπανδρέου ότι αυτά τα μέτρα που παίρνει είναι ο φαύλος κύκλος της λιτότητας και της ύφεσης».

18:39 - Πολύωρη συνάντηση των Ευ. Βενιζέλου και Α. Λοβέρδου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. Συγκεκριμένα συναντήθηκαν με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη. Η συνάντηση των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

Κατά την αποχώρησή τους, συμμετέχοντες στη σύσκεψη ανέφεραν ότι επρόκειτο για μια συζήτηση υπουργών περί των πολιτικών εξελίξεων, καθώς επίσης και για τα «ενδεχόμενα» στην επικείμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ερωτηθέντες σχετικά, διέψευδαν ότι η συνάντηση αφορούσε ή ακόμα και ότι συζητήθηκαν θέματα εσωκομματικού ενδιαφέροντος εν όψει και της αυριανής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

18:28 – Σχόλιο στο twitter: Με τόσες αποχωρήσεις αυτό δεν είναι κυβέρνηση, το σπίτι του Big Brother είναι, να περνάνε και απ’ τον Μικρούτσικο για συνέντευξη φεύγοντας.

18:22 - Ανακοινώθηκε και η παραίτηση του τελευταίου υπουργού του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Πρόκειται για τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Γιώργο Γεωργίου. Η παραίτηση αυτή αποτελεί την 6η κατά σειρά τα τελευταία δύο 24ωρα.

18:17 - «Σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή όμως, που διακινδυνεύεται το μέλλον της χώρας και του Ελληνικού λαού, ο κ. Καρατζαφέρης επιλέγει την φυγή για να μην αναλάβει, έμπρακτα, την εθνική ευθύνη που του αναλογεί», παρατήρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης.

18:13 – Σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση η ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδριάζει εντός ολίγου.

17:58 - Παραιτήθηκε και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Διαβάστε εδώ την επιστολή της προς τον πρωθυπουργό.

17:39 - Αναβλήθηκε και η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, η οποία μετατίθεται για αύριο. Η αναβολή αποδίδεατι από το κόμμα στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως σημαντικό ρόλο στην απόφαση έπαιξε και ο προγραμματισμός κινητοποιήσεων συνδικαλιστών της ΝΔ έξω από τα γραφεία του κόμματος (βλ. 17:02), που διαμαρτύρονται για το «ναι» του Αντώνη Σαμαρά στο νέο μνημόνιο.

17:34 - Την απόφασή του να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα ανακοίνωσε ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μαγκούφης. Προηγήθηκαν σήμερα η παραίτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παύλο Στασινού, ενώ παρόμοιες απειλές διατύπωσε και ο Νίκος Ζωίδης. Την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν το νέο μνημόνιο ανακοίνωσαν και ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης και η ανεξάρτητη βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη.

17:31 - Μιλώντας στη Guardian, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής δήλωσε πως είναι πλέον λογικό να υπάρξει ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

17:25 – Τις παραιτήσεις τους ανακοίνωσαν και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Μάκης Βορίδης. Ωστόσο, ξεκαθάρισαν πως σκοπεύουν να ψηφίσουν τα νέα μέτρα, σε αντίθεση με τη θέση που διατύπωσε στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

17:05 - «Θεωρώ την παραμονή μου στην κυβέρνηση ασύμβατη με τη διαμορφωθείσα πραγματικότητα», δήλωσε ο Αστέριος Ροντούλης.

17:02 - Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόεδροι ΝΟΔΕ και τοπικών οργανώσεων της ΝΔ θα πάνε στην Συγγρού για να διαμαρτυρηθούν για την πλήρη υποταγή Σαμαρά στην τρόικα. Πριν λίγο, οι λεγόμενοι αντιμνημονιακοί της Λαϊκής Δεξιάς απέστειλαν στα μέλη των Τοπικών Οργανώσεων και στα στελέχη της ΝΔ, SMS όπου τα καλούν να βρίσκονται σήμερα στο βράδυ στις 19:00, στη λεωφόρο Συγγρού 340 στα γραφεία του κόμματος όπου συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, για να ζητήσουν από τους βουλευτές να καταψηφίσουν τη συμφωνία και τη νέα δανειακή σύμβαση την Κυριακή στη Βουλή.

16:35 - Σε εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου με τον υπουργό Υγείας Ανδ. Λοβέρδο, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, την υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη.

16:22 - Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να παραιτηθούν και τα άλλα τρία στελέχη του κόμματος που μετέχουν στην κυβέρνηση. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση του προέδρου του ΛΑΟΣ πως θα καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευή, ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, ενώ όσον αφορά την παραμονή του στην κυβέρνηση σημείωσε πως «εάν θελήσει ο πρωθυπουργός οι υπουργοί του ΛΑ.Ο.Σ. θα μείνουν, εγώ δεν θα επέμβω».

Σε επιστολή του προς τον κ. Παπαδήμο, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι οι παραιτήσεις των υπουργών του ΛΑΟΣ είναι στην διάθεσή του και ήδη αυτές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υποβλήθηκαν και απομένει η απόφαση του πρωθυπουργού.

15:17 - Στις αντιδράσεις των προηγούμενων ημερών – μεταξύ των οποίων και η παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας – προστέθηκαν σήμερα η παραίτηση από τη βουλευτική έδρα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παύλο Στασινού. Απειλές και από το Νίκο Ζωίδη. Την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν το νέο μνημόνιο ανακοίνωσαν ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης και η ανεξάρτητη βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη.

14:49 - Δεύτερη αναβολή - για τις 18:00 το απόγευμα - πήρε το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, που είχε προγραμματιστεί αρχικά να διεξαχθεί στις 15:00 μετά το μεσημέρι. Για αύριο μετατέθηκε τελικά η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, που είχε ανακοινωθεί για τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής. Στις 20:00 το βράδυ συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ.
Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com