Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS


Κλήσεις για απολογία σε ένδεκα νέους κατηγορουμένους απέστειλε ο 4ος ειδικός ανακριτής κ. Ν. Ζαγοριανός ο οποίος διερευνά την ελληνική πτυχή του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων» της Siemens. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι ένδεκα καλούνται να απολογηθούν για δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που συνδέονται με τη σύμβαση 8002 του 1997 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Πρόκειται για τις πράξεις της άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία και για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος)...

Το μόνο μέχρι στιγμής γνωστό όνομα από τους ένδεκα είναι εκείνο του πρώην βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Θ. Τσουκάτου, ο οποίος καλείται σε απολογία αύριο Πέμπτη. Ο κ. Τσουκάτος αντιμετωπίζει τις δύο κατηγορίες με αφορμή την υπόθεση του 1 εκατ. μάρκων τα οποία προέρχονταν από τη Siemens Hellas και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της και σήμερα φυγόδικο Μιχ. Χριστοφοράκο. Οπως έχει καταθέσει ο κ. Τσουκάτος στον εισαγγελέα κ. Π. Αθανασίου, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, το επίμαχο ποσόν κατέληξε το 1999 στα ταμεία του ΠαΣοΚ εν όψει της οικονομικής εξόρμησης του κόμματος λόγω των τότε ευρωεκλογών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δέκα συγκατηγορούμενοι του κ. Τσουκάτου είναι πρόσωπα τα οποία συνδέονται επίσης με το ποσόν του 1 εκατ. μάρκων.

Νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι το κατηγορητήριο που συνέταξε ο κ. Ζαγοριανός σε βάρος του κ. Τσουκάτου κατασκευάστηκε «στην κυριολεξία από το τίποτα, καθώς από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν συνδέεται το 1 εκατ. μάρκα με τη σύμβαση για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ και πολύ περισσότερο ο ίδιος ο πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ με κάποιο πρόσωπο του οργανισμού».

Ο κ. Τσουκάτος αναμένεται να υποβάλει αύριο δύο αιτήματα: Τη χορήγηση προθεσμίας για να προετοιμάσει την απολογία του και την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τους ταμίες του ΠαΣοΚ, αίτημα που δεν είχε γίνει δεκτό από τον εισαγγελέα κ. Αθανασίου.

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com