Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ


Το φάντασμα της «νέας τρομοκρατίας» πλανάται επάνω από το Μέγαρο Μαξίμου. Η κυβέρνηση αρκετά προβληματισμένη, ειδικά μετά την πρόσφατη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα, περιμένει νέο χτύπημα και φοβάται ότι ο επόμενος στόχος θα είναι είτε πολιτικός των δύο μεγαλύτερων κομμάτων είτε προβεβλημένος δημοσιογράφος είτε γνωστός επιχειρηματίας...

Οι εφιάλτες του παρελθόντος επανήλθαν στην κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής διαπιστώνει ότι έχει πλέον να αντιμετωπίσει ένα φαινόμενο που το τελευταίο διάστημα υποβαθμίστηκε και το οποίο μπορεί ανά πάσα
στιγμή να ανατρέψει ευαίσθητες ισορροπίες πολλών ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η κυβέρνηση αναμένεται το επόμενο διάστημα να σημειωθούν και χτυπήματα στρατηγικής σημασίας από τους τρομοκράτες τα οποία θα ενισχύσουν και τις πιέσεις από τις ΗΠΑ για να υπάρξουν άμεσα «αποτελέσματα» εις βάρος των «νέων τρομοκρατών»
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κύκλος της βίας από την πλευρά των τρομοκρατών, οι οποίοι έχουν ως οδηγό τους μια νέα «ηθική», θα είναι όλο και πιο αιματηρός και τα πλήγματα θα συνεχιστούν.

Πλέον έχει παγιωθεί η άποψη στην κυβέρνηση ότι μετά τα γεγονότα που επακολούθησαν του θανάτου του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον περασμένο Δεκέμβριο, έχουν στρατολογηθεί αρκετά άτομα που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Παρά τη στρατολόγηση από τους τρομοκράτες νέων μελών από τον αντιεξουσιαστικό- αναρχικό- χώρο, όπως παραδέχεται ευθέως με σημερινή συνέντευξή του στο «Βήμα» και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης, η Ελληνική Αστυνομία έχει να επιδείξει πενιχρά αποτελέσματα και πληθαίνουν οι φωνές όσων επιρρίπτουν ευθύνες και κάνουν λόγο για την αναποτελεσματικότητά της.

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αυξάνεται ο αριθμός όσων επισημαίνουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει αποτύχει και πλέον χρειάζεται επαναξιολόγηση της στάσης της, αλλά και άμεση ανάγκη αλλαγών, αφού παρατηρείται τόσο ο πολιτικός όσο και ο ηθικός αφοπλισμός της Αστυνομίας. Οπως παραδέχθηκε και δημοσίως ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών κ. Κυρ. Μητσοτάκης η κυβέρνηση έχει αποτύχει στον τομέα της δημόσιας τάξης, επιρρίπτοντας ουσιαστικά, χωρίς να κατονομάσει, ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Και δεν είναι μόνο η εσωκομματική κριτική και η αρνητική άποψη της κοινής γνώμης για την Ελληνική Αστυνομία, αλλά τις τελευταίες ημέρες προστέθηκε και η έντονη κριτική των ξένων ΜΜΕ που κάνουν λόγο για ανικανότητα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και εντάσσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο πλαίσιο του κύματος βίας από αναρχικούς και αριστεριστές που πυροδοτήθηκαν από τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου.

Σε αυτό το δυσμενές πολιτικό περιβάλλον για την κυβέρνηση το κλίμα επιβαρύνεται και από τη δύσκολη σχέση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ.Παυλόπουλου και του κ. Μαρκογιαννάκη, για τους οποίους λέγεται από όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ότι δεν έχουν ούτε καν τυπική επικοινωνία.

Υπό αυτές τις αρνητικές συνθήκες και με δεδομένο ότι οι κκ. Παυλόπουλος και Μαρκογιαννάκης δεν συνεργάζονται επί της ουσίας, αυξάνεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της ΚΟ η γκρίνια για τον τρόπο λειτουργίας του υπουργού Εσωτερικών. Αρκετοί θεωρούν ότι η υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων, ειδικά μετά τον ανασχηματισμό, δεν του επιτρέπει να ελέγξει όπως πρέπει την κατάσταση και ήδη μερικοί συνάδελφοί του, αυτή τη στιγμή μόνο παρασκηνιακά, κάνουν λόγο για «πολιτικές ευθύνες».

Ο Πρωθυπουργός με την προχθεσινή συνέντευξή του στις Βρυξέλλες ανέφερε ότι δεν συμβάλλει θετικά η μηδενιστική, ισοπεδωτική και άδικη κριτική που ασκείται, λέγοντας αφοπλιστικά ότι «υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης». Υπερασπίστηκε την ΕΛ.ΑΣ. και την Αντιτρομοκρατική, μίλησε για δύσκολο και σύνθετο πρόβλημα που απαιτεί συγκλίσεις, οι οποίες όμως δεν υπάρχουν, και κατηγόρησε ουσιαστικά την αντιπολίτευση και κυρίως το ΠαΣοΚ, το οποίο όμως δεν κατονόμασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να διαιρέσει το υπουργείο Εσωτερικών και να επανασυστήσει το αυτόνομο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Αυτό όμως που θεωρείται βέβαιον είναι ότι θα συντελεσθούν οι αναγκαίες αλλαγές στο ενοποιημένο υπουργείο, ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα και να ανορθωθεί το τρωθέν ηθικό της ΕΛ.ΑΣ. Την ίδια στιγμή το ΠαΣοΚ, επενδύοντας στην άποψη ότι αυτή την περίοδο ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης είναι οι προτάσεις της για τα ζητήματα ασφάλειας, την κατηγορεί ότι δεν έχει αξιοποιήσει την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Παράλληλα εκτιμά ότι θα κλιμακωθεί η βία ενώ ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Μιχ.Χρυσοχοΐδης προβλέπει αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων το επόμενο διάστημα, κάνοντας λόγο για «αδίστακτους» τρομοκράτες.

«Η διάλυση της Αντιτρομοκρατικής προηγήθηκε της αναβίωσης της τρομοκρατίας» αναφέρουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως ο βουλευτής κ. Χ. Καστανίδης. Οκ. Χρυσοχοΐδης επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι τα χειρότερα έρχονται και προβλέπει ακόμη πιο βίαιες και μαζικές επιθέσεις, περισσότερο αίμα, φόβο και ανασφάλεια και αναφερόμενος στους τρομοκράτες κάνει λόγο για ομάδα εξαιρετικά παράτολμων, άγριων και στυγνών δολοφόνων που δεν έχουν ιδεολογική κατάρτιση. «Η χώρα δεν έχει στρατηγική ασφάλειας» σχολιάζει ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Γ. Φλωρίδης, ο οποίος εκτιμά ότι χάθηκε η κληρονομιά του 2004. Πηγή: http://www.tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com