Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΕΠΤΑ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ


Ο δήμαρχος της Ουάσιγκτον, Adrian Fenty, σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως οι νεκροί από τη σύγκρουση ενός εν κινήσει με ένα σταθμευμένο τρένο το μεσημέρι της Τρίτης (23/06) στην Ουάσιγκτον, είναι 7, διαψεύδοντας προηγούμενη ανακοίνωσή του για 9 νεκρούς...

Η 42χρονη οδηγός του τρένου που ήταν εν κινήσει και για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους συγκρούστηκε με το σταθμευμένο, Jeanice McMillan, είναι μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων.

Η Jodie Wickett, επιβάτης του κινούμενου τρένου, δήλωσε στο CNN ότι καθόταν ήρεμη σε ένα από τα βαγόνια, στέλνοντας μήνυμα από το κινητό της, όταν συγκρούστηκαν τα δύο τρένα. «Από τη στιγμή εκείνη, τα πάντα έγιναν πολύ γρήγορα. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω και το μόνο που θυμάμαι είναι ότι πετάχτηκα και χτύπησα το κεφάλι μου», δήλωσε η κ. Wickett.

Η ίδια έμεινε στο σημείο για να παράσχει βοήθεια στους τραυματίες και προσέθεσε πως από το εσωτερικό του τρένου ακούγονταν οι επιβάτες που καλούσαν σε βοήθεια. «Ήταν όλοι σε πολύ κακή κατάσταση, πολλοί ήταν τραυματισμένοι και ζητούσαν βοήθεια, αλλά δεν επικρατούσε πανικός», τόνισε.

Μία ακόμη επιβάτης, η Abra Jeffers, δήλωσε : «Αισθάνθηκα σα να επαναλαμβανόταν η βομβιστική επίθεση του Λονδίνου. Παντού υπήρχε σκόνη και καπνός».

Το δυστύχημα, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, μεταξύ των σταθμών Fort Totten και Takoma και στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ο επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος της Ουάσιγκτον, Dennis Rubin, αφού ευχαρίστησε τους άνδρες που έσπευσαν στο σημείο «για να σώσουν ζωές», ανέφερε πως 76 άνθρωποι έτυχαν φροντίδας επί τόπου, ενώ ακόμη 6 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένοι.

Ο ίδιος δήλωσε πως τα βαγόνια είχαν συμπιεστεί από τη σύγκρουση κατά 70 με 80% και κατά συνέπεια ήταν πολύ δύσκολο να εξακριβωθεί αν στις άμορφες μάζες σιδερικών βρίσκονταν κι άλλοι επιβάτες.

Σε δήλωσή του για το τραγικό περιστατικό, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Barack Obama, τόνισε πως ο ίδιος και η σύζυγός του συμπαρίστανται «σε όσους επλήγησαν από την τραγωδία και τις οικογένειές τους». Πηγή: http://www.cosmo.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com