Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΣΠΑΛΑΘΡΟΝΗΣΙ- ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΦΙΔΟΝΗΣΙ

Αμετακίνητη στη θέση της να μην πωληθεί το Σπαλαθρονήσι σε τιμή κάτω των 10 εκατ. ευρώ, η οικογένεια Φιλιππίδη, στην οποία και ανήκει, απέρριψε πρόταση που κατατέθηκε στον οίκο "Myro Antiques House" για 8,5 εκατ. ευρώ...

Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών Σταύρος Μυρωνίδης, σύμφωνα με τον οποίο συνολικά κατατέθηκαν οκτώ προσφορές από Έλληνες και ξένους επενδυτές.

Στο μεταξύ, όπως εξήγησε ο κ. Μυρωνίδης, τρέχει ακόμα η διαδικασία του "buy it now option" (δηλαδή πώληση του νησιού στο ποσό των 15 εκατ. ευρώ, χωρίς να γίνει δημοπρασία) και όπως αποφασίστηκε η καταληκτική ημερομηνία δημοπρασίας έχει μετατεθεί για το προσεχές διάστημα, έτσι ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Υπενθυμίζεται ότι, με τη μέθοδο της δημοπρασίας πωλείται για πρώτη φορά στη χώρα μας ένα ελληνικό νησί, το Σπαλαθρονήσι, το οποίο και βρίσκεται στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, στον Τορωναίο Κόλπο, μεταξύ Πόρτο Καρρά και Πόρτο Κουφό.

Το νησί, που πήρε το όνομά του από το φυτό Σπάραθος, βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από την ακτή Σιθωνίας και μεταξύ αυτού και της ακτής παρεμβάλλεται ένα μικρότερο νησάκι, ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου, που μαζί με ένα βραχώδες τρίτο (βραχονησίδα), αποτελούν το σύμπλεγμα που φέρει την ονομασία Σπαλαθρονήσια.

Το συνολικό εμβαδόν του νησιού είναι 103.782 τ.μ και, όπως επεσήμανε ο δικηγόρος Άγγελος Φιλιππίδης - ένας εκ των έξι της οικογένειας που δικαιούνται μερίδιο από την πώληση - εντάσσεται στις προστατευόμενες περιοχές και στο πλαίσιο αυτό για τουριστική εκμετάλλευση μπορούν να χτιστούν περί τα 8 στρέμματα, ενώ εάν κάποιος επιθυμεί να κατασκευάσει σπίτι, αυτό δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 380 τ.μ.

Πωλείται και άλλο νησί στη Β. Ελλάδα - το Φιδονήσι

Πολύ κοντά στη πώλησή του νησιού των Φιδιών, "Φιδονήσι", φαίνεται ότι βρίσκεται ο οίκος δημοπρασιών "Myro Antiques House" και εάν τελικά δεν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις, δεν αποκλείεται τα δύο νησιά να βγουν μαζί στη δημοπρασία που θα οριστεί για το προσεχές διάστημα.

Το ιδιωτικό νησί Φιδονήσι, 160.000 τ.μ., βρίσκεται στο Βορειοανατολικό Αιγαίο με κοντινότερη την ακτή της Ηρακλείτσας του Δήμου Ελευθερών, στο Νομό Καβάλας.

Απέχει 1,5 μίλια από την ακτή και τα εγγύτερα σε αυτό αστικά κέντρα είναι αυτά της Καβάλας, της Ηρακλείτσας - με την τελευταία να αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης τα τελευταία χρόνια για τους Βαλκάνιους και τους Έλληνες της περιοχής - και της Περάμου, επίσης τουριστικό θέρετρο για τους κατοίκους του Νομού (και όχι μόνο).

Στη βορειοανατολική του πλευρά "γειτονεύει" με την παραλία της Ηρακλείτσας, η οποία εφάπτεται με την περιφερειακή οδό που συνδέει τις παράκτιες περιοχές της Περάμου, της Ηρακλείτσας και του Παληού με το αστικό κέντρο και το λιμάνι της Καβάλας.

Λίγο πιο βόρεια και ψηλότερα - σε απόσταση περιπου 2 χλμ. - από την ακτή διέρχεται και η αρτηρία της Νέας Εγνατίας οδού. Κοντά στην παράκτια περιοχή του Φιδονησίου βρίσκεται και ο Κόμβος της Εγνατίας, αλλά και η προτεινόμενη οικιστική επέκταση του οικισμού της Ηρακλείτσας.

Τέλος, το αεροδρόμιο της Καβάλας που βρίσκεται στη Χρυσούπολη, απέχει από την Ηρακλείτσα περίπου 40 λεπτά, ενώ το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης απέχει - κατά προσέγγιση - μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com