Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΑΠΕΡΡΙΨΕ Ο Π. ΚΑΨΗΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

«Δεν μπορεί να γίνει δεκτή η πρόταση των εργαζομένων» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό στον Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελής Καψής, αναφερόμενος στο αίτημα να ξεκινήσει άμεσα η ΝΕΡΙΤ με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, χωρίς να υπάρχει ενδιάμεσος φορέας. Όπως είπε ο κ. Καψής αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ακυρωνόταν η πολιτική απόφαση του προηγούμενου διαστήματος, καθώς και οι δεσμεύσεις προς την Τρόικα.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είχαν προτείνει στον κ. Καψή την Πέμπτη:

• Να ανοίξει άμεσα ο νέος θεσμικός φορέας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που διαδέχεται την ΕΡΤ και μάλιστα από τις εγκαταστάσεις της.
• Το πρόγραμμα θα συνεχίσουν να το παράγουν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
• Με ταχύτατες διαδικασίες θα γίνει η αποχώρηση όσων επιθυμούν να αποχωρήσουν με σύνταξη.
• Η ΝΕΡΙΤ θα λειτουργήσει όπως προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο. Μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, με ουσιαστικό διάλογο, με ανεξάρτητους φορείς και ενώσεις των εργαζομένων θα σχηματοποιηθεί και θα οριστικοποιηθεί το νέο οργανόγραμμα και ο νέος Γενικός Κανονισμός Προσωπικού.

Μάλιστα στην νακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι σημείωναν: «Και σε αυτή την πρόταση οι εργαζόμενοι και οι ενώσεις τους βρήκαν απέναντι τους μόνο αδιαλλαξία και αντιφατικότητα. Ενώ ο κ. Καψής απάντησε πως "καταγράφει την πρόταση", όταν του ζητήθηκε να τη μεταφέρει στην κυβέρνηση δήλωσε δύο φορές πως "δεν πρόκειται να τη μεταφέρει πουθενά"». Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com