Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΡΕΣΛΕΡ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ακολουθώντας την ίδια γραμμή με την καγκελάριο Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, δεδομένου ότι η Γερμανία είναι σε προεκλογική περίοδο...

Η διατήρηση της πίεσης που προκύπτει από τον «τεράστιο» όγκο του ελληνικού χρέους είναι αναγκαία για να διασφαλιστεί ότι η χώρα εφαρμόζει τις απαραίτητες αλλαγές στην οικονομική πολιτική προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστική, δήλωσε ο κ. Ρέσλερ στη συνέντευξη, την οποία παραχώρησε χθες, Πέμπτη, στο Βερολίνο.

«Δεν χρειαζόμαστε άλλο κούρεμα στην Ελλάδα, επειδή θεωρώ ότι είναι πολύ επιτυχημένοι στη δημοσιονομική προσαρμογή τους, στην αύξηση των εξαγωγών τους. Η συζήτηση γύρω από το κούρεμα δεν είναι καλή για την Ελλάδα, δεν είναι καλή για την Ευρωζώνη», είπε ο γερμανός υπουργός στις δηλώσεις του στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Το χρέος στην Ελλάδα είναι τεράστιο και δείχνει ότι η Ελλάδα έχει ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσει. Παρά ταύτα, το να κόψουμε δρόμο δεν θα αποτελούσε λύση, στην πραγματικότητα θα έκανε μόνο μακρύτερη τη διαδρομή», σημείωσε.

«Η υγιής δημοσιονομική πολιτική στην Ελλάδα από τη μία πλευρά και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας από την άλλη αποτελούν τη σωστή διέξοδο. Δεν υπάρχει γρήγορος δρόμος, όπως διάσωση ή κουρέματα» ούτε τύπωμα χρήματος, το οποίο έχει αποτύχει να τονώσει τις οικονομίες που επιζητούν να ξεφύγουν από τη δυσπραγία τους, επισήμανε.

Ο υπουργός ανέφερε τον τομέα της παραγωγής και αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας ως πεδίο συνεργασίας που θα ωφελήσει την Ελλάδα.

«Μία έξυπνη ενεργειακή υποδομή βοηθά την πραγματική οικονομία», δήλωσε και προσέθεσε ότι «οι ανάμεικτες εμπειρίες» με τους έλληνες ομολόγους του στην προηγούμενη κυβέρνηση είναι τώρα παρελθόν, αναγνωρίζοντας ότι έχει γίνει πρόοδος στη μείωση του κόστους εργασίας και της αποκρατικοποίησης δημόσιων επιχειρήσεων. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com