Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ BBC ΓΙΑ ΤΟ "ΦΑΝΤΑΣΜΑ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Ρεπορτάζ σε επικριτικό ύφος δημοσιεύει το BBC από το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού αναφέροντας ότι δύσκολα θα βρει κανείς μία περίπτωση που να αντικατοπτρίζει περισσότερο την "ανικανότητα" της Ελλάδας να αναδιαρθρώσει το δημόσιο και να εκμεταλλευτεί τα περιουσιακά της στοιχεία...

Ο ρεπόρτερ μεταδίδει με φόντο τον χώρο προσγείωσης και απογείωσης του αεροδρομίου, ότι το Ελληνικό που βρίσκεται στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση, εγκαταλείφθηκε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες πριν από δέκα χρόνια, καθώς το αεροδρόμιο μεταφέρθηκε στα Σπάτα.

Προσθέτει ότι ο χώρος σήμερα είναι γεμάτος με εγκαταλελειμμένα αεροπλάνα ενώ θλιβερή εικόνα δίνουν τα κτίρια και ο πύργος ελέγχου που έχουν αφεθεί στη φθορά του χρόνου και των καιρικών συνθηκών. Παράλληλα τονίζει ότι ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος - "τρεις φορές το Μόντε Κάρλο" - και προσφέρεται για πολλές χρήσεις.

Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι υπάρχουν σχέδια για δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου στα πρότυπα της Βαρκελώνης, πράγμα που θα ήταν ένα καλό "δείγμα" αναστροφής της άσχημης εικόνας "στην οικονομική τραγωδία που λέγεται Ελλάδα", όπως σημειώνει.

Το ρεπορτάζ του BBC από τον Nigel Cassidy


Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com