Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

ΕΕ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την παρουσίαση επισημάνθηκε ότι η Επιτροπή αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πληροφόρησε τους κατοίκους της περιοχής για τους κινδύνους που διατρέχουν από τη ρύπανση και δεν προάσπισε την υγεία του ενδιαφερόμενου πληθυσμού...

Η καθηγήτρια Ιατρικής, επιστημονική υπεύθυνη και διευθύντρια του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Περιβάλλον και Υγεία, Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία» Π. Νικολοπούλου-Σταμάτη στην παρουσίασή της τόνισε πως οι τοξικές ουσίες του εξασθενούς χρωμίου, του νικελίου, του καδμίου, του αρσενικού, του υδράργυρου και άλλων, βλάπτουν εδώ και χρόνια την υγεία των κατοίκων, εμποδίζοντας την αναπαραγωγική διαδικασία, προξενώντας πολυάριθμους καρκίνους και άλλες συγγενείς ανωμαλίες, γεγονότα που έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά.

Το νερό που χρησιμοποιείται, τόσο το επιφανειακό όσο και το υπόγειο από τις γεωτρήσεις, έχουν άμεσες επιπτώσεις στους κατοίκους, μολύνοντας τον οργανισμό, το δέρμα και τη γεωργική παραγωγή, αλλά και έμμεσες σε όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας και της Ευρώπης, αφού τα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή ταξιδεύουν παντού, υπογράμμισε η κ. Σταμάτη.
«Με αυτή την απόφαση ξέρουμε ποιος είναι νομικά υπεύθυνος, έχουμε δηλαδή διαγνωσμένη την ευθύνη του κράτους, και μέσα από τις ποινικές ευθύνες για τις αδειοδοτήσεις που δίνονταν στις βιομηχανίες που θα αναζητηθούν, θα πιέσουμε την πολιτεία να δώσει λύση», τόνισε ο κ. Κτιστάκις.

Εδώ και χρόνια επιβάλλονταν πρόστιμα για τη μόλυνση της περιοχής, όμως το μέτρο αυτό είναι ανεπαρκές, υπογράμμισε ο κ. Κτιστάκις και πρόσθεσε: Κανένα δεν έχει πληρωθεί, σε όλα τα πρόστιμα έχουν γίνει αιτήσεις ακυρώσεων και έτσι αυτά εκκρεμούν. Πηγή: kathimerini.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com