Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΤΟ 2013 ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ

Την εκτίμηση ότι η οικονομία θα παρουσιάσει ελαφρά ανάκαμψη από το 2014 και ότι το 2013 θα είναι η χειρότερη χρονιά έκανε ο έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στη φινλανδική εφημέριδα «Helsinking Sanoat», με αφορμή την επίσκεψή του στο Ελσίνκι. Ταυτόχρονα έκανε λόγο για «grecovery», υποστηρίζοντας ότι “κανείς πια δεν πιστεύει στην επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή”...

Περιγράφοντας την κατάσταση στη χώρα δηλώνει ότι “η κατάσταση είναι ένας κοινωνικός εφιάλτης” και “προσθέτει ότι το 2013 θα είναι το δυσμενέστερο όλων”, επισημαίνοντας όμως ότι “από του χρόνου η οικονομία θα παρουσιάσει ελαφρά ανάκαμψη.”

Επανέλαβε ότι “έχουμε αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην χώρα” και ανέφερε ότι ότι “η προσαρμογή της δημόσιας οικονομίας προχωρά με τον ρυθμό που έχουν ορίσει οι πιστωτές ενώ το δημόσιο έλλειμμα συρρικνώνεται με ταχύτητα πρωτόγνωρη.”

Αναφορικά με το πρόγραμμα λιτότητας τονίζει ότι “το χειρότερο θα ήταν να μην υπάρξει ανάκαμψη μετά από τις θυσίες που έχουν κάνει οι άνθρωποι”.

Τέλος, σχολιάζοντας την ενίσχυση της Χρυσής Αυγής λέει ότι “οι Έλληνες δεν είναι φασίστες, έχουν μόνο χάσει την ελπίδα τους. Οι άνθρωποι χρειάζεται να πιστέψουν ότι οι θυσίες τους θα αποφέρουν καρπούς”.

Αυτή την ώρα, ο πρωθυπουργός συναντάται με τον φινλανδό ομόλογό του Γίρκι Καϊτάνεν.

Αύριο θα μιλήσει στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Από τη μεταρρύθμιση στην Ανάπτυξη - Οδικός Χάρτης για την Ευρώπη». Αναμένεται να αναφερθεί στην εμπειρία της Ελλάδας και στην ανάγκη το δημοσιονομικό πρόγραμμα να συμπληρωθεί με αναπτυξιακές πολιτικές, για να βγουν από την κρίση τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρωπαική Ένωση. Στην ομιλία του θα επισημάνει ότι απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που απειλεί την κοινωνική συνοχή των ευρωπαϊκών χωρών καικ υρίως του Νότου, όπου έχει προσλάβει τραγικές διαστάσεις.

Το φόρουμ είναι ενδεικτικό του γενικότερου προβληματισμού που υπάρχει στους κόλπους του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα όρια της δημοσιονομικής σταθερότητας και της στροφής που ήδη συντελείται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης

Το “παρών” θα δώσουν επίσης, οι πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας Έντα Κένι, της Φινλανδίας Γίρκι Καϊτάνεν και της Λετονίας Βάλντις Ντομπρόβσκις. Πηγή: enet.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com