Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Την πλήρη αντίθεσή της στην απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και τις Κυριακές εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα...

Όπως επισημαίνουν οι έμποροι , η απελευθέρωση που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και περιλαμβάνεται σε διάταξη νομοσχεδίου που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο διάστημα «απλώς θα αναδιανείμει τα ελάχιστα διαθέσιμα κατανάλωσης, προς όφελος εκείνων, που έχουν τον τρόπο και την ρευστότητα να αναλάβουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας την Κυριακή».

Μάλιστα η ΕΣΕΕ καλεί τους βουλευτές , εν όψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου, να μην επιτρέψουν με την ψήφο τους να περάσει η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Πάντως τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εκφράσει ενστάσεις στην προωθούμενη ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Αντί της πλήρους απελευθέρωσης, η ΕΣΕΕ προτείνει το άνοιγμα των καταστημάτων έξι Κυριακές το χρόνο για όλες τις επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες , τρεις πριν τις γιορτές του Πάσχα, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και άλλες τρεις μετά από απόφαση του κάθε τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, κατά προτίμηση εντός των εκπτωτικών περιόδων.

Επίσης προτείνει την νομιμοποίηση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων σε τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές, λιμενικές ζώνες, στο ιστορικό εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας και σε όλες τις εποχιακές αγορές, θερινούς και χειμερινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Τέλος, στις 52 Κυριακές που προτείνει το υπουργείο Ανάπτυξης για άνοιγμα των καταστημάτων, η ΕΣΕΕ αντιπαραβάλει 52 λόγους για τους οποίους λέει «όχι» στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com