Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΩΝ ΣΤΟ «ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ» ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ανησυχία επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων στα μπλε λεωφορεία λόγω των επαναλαμβανόμενων επιθέσεων κατά οδηγών, επιβατών και οχημάτων της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες). Συχνότερα «θύματα» επιθέσεων αποτελούν λεωφορεία γραμμών σε περιοχές όπως το Μενίδι, το Ανω Πέραμα, η Ελευσίνα, η Ζωφριά στα Ανω Λιόσια όπου είτε ομάδες αθίγγανων είτε συμμορίες ανηλίκων επιτίθενται με διάφορους τρόπους στα λεωφορεία, εν μέσω δρομολογίων, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΟΣΥ...

Εντονο πρόβλημα παρατηρείται σε συγκεκριμένη λεωφορειακή γραμμή στον Ασπρόπυργο κατά τις βραδινές ώρες. Πρόκειται για τη γραμμή 805, η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες συνδικαλιστών της εταιρείας, εκτελείται με συνοδεία περιπολικού, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των οδηγών της εταιρείας τα κρούσματα επιθέσεων και ξυλοδαρμών έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, με τις δολιοφθορές στα οχήματα να αποτελούν σχεδόν καθημερινότητα.

«Μόλις πέφτει το σκοτάδι, τα δρομολόγια της γραμμής 805 γίνονται προσωρινά με συνοδεία περιπολικού της Αστυνομίας μέχρι να ληφθούν μέτρα» τονίζει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, Λεωνίδας Σκούλος. Ωστόσο συνάδελφοι του κ. Σκούλου τονίζουν ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, ενώ πρόκειται για φαινόμενα τα οποία σημειώνονται εδώ και χρόνια και σε άλλες περιοχές, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες όπου δεν υπάρχει έντονη κίνηση.

«Τα περιπολικά δεν είναι δυνατόν να συνοδεύουν τα λεωφορεία, ωστόσο φροντίζουν κατά τις προγραμματισμένες περιπολίες τους να διέρχονται κατά μήκος του δρομολογίου του λεωφορείου προκειμένου να παρέχουν ένα αίσθημα ασφάλειας σε οδηγούς και επιβάτες», εξηγεί ο κ. Ν. Κουλουμπαρίτσης, μέλος του σωματείου εργαζομένων της ΟΣΥ. Σύμφωνα με τους εργαζομένους η συγκεκριμένη γραμμή του Ασπροπύργου τερματίζει ορισμένες φορές πριν ολοκληρωθεί το δρομολόγιο, ώστε να αποφεύγεται η διέλευση από τις «επικίνδυνες» περιοχές, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να αναγκάζονται να ολοκληρώσουν τη διαδρομή πεζή.

Σύμφωνα με καταγγελίες οδηγών ανάλογες επιθέσεις σημειώνονται και σε Μενίδι, Ανω Πέραμα, Ελευσίνα, Ζωφριά.

Συχνά, επίσης, είναι τα περιστατικά χρήσης ναρκωτικών ουσιών ακόμα και μέσα στα λεωφορεία, ενώ στο παρελθόν είχαν σημειωθεί ακόμα και πυροβολισμοί στις Αχαρνές. Αποτέλεσμα ήταν πριν από λίγους μήνες να τοποθετηθούν αλεξίσφαιρα τζάμια στα οχήματα των περιοχών αυτών. Παράλληλα, κρούσματα ρατσιστικής βίας σημειώνονται συστηματικά πλέον στα λεωφορεία με την πλειονότητα των οδηγών να είναι ανήμποροι να αντιδράσουν. Ομάδες ατόμων επιβιβάζονται στα οχήματα, κατεβάζουν αλλοδαπούς επιβάτες και χειροδικούν εναντίον τους προκαλώντας φασαρίες.

Καταγγελίες εργαζομένων επισημαίνουν ότι μέσα στους κόλπους της εταιρείας υπάρχουν οδηγοί οι οποίοι υποθάλπουν τέτοιες συμπεριφορές, καθώς αποτελούν μέλη της Χρυσής Αυγής και ουσιαστικά «ανοίγουν τις πόρτες» σε τέτοιες ομάδες. Από την πλευρά της η διοίκηση επισημαίνει ότι το πρόβλημα υφίσταται, ωστόσο όχι στην έκταση που περιγράφεται, ενώ υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα έχουν περιοριστεί τα κρούσματα βίας εντός των λεωφορείων. Πηγή: kathimerini.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com