Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΑΝΟΙΞΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις, μετά την εκτόνωση της έντασης των τελευταίων ημερών και την αναστολή της απεργίας των εκπαιδευτικών στο «παρά πέντε». Οι καθηγητές παραμένουν πάντως επιστρατευμένοι από το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης...

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο, περίπου το 12% των καθηγητών που είχαν ορισθεί για επιτηρητές δήλωναν κώλυμα και αντικαθίσταντο από τους αναπληρωτές τους. Φέτος, ωστόσο, μόνο δύο εκπαιδευτικοί, ένας σε εξεταστικό κέντρο στην Ιθάκη δεν κατόρθωσε να μεταβεί εγκαίρως στο εξεταστικό κέντρο και ένας ακόμη σε περιοχή των Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η εξέταση στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας περιλαμβάνει, εκτός από το θέμα της έκθεσης, γραμματικές, συντακτικές και εννοιολογικές παρατηρήσεις. Η διάρκεια της εξέτασης είναι τρεις ώρες.


Αποξένωση και διαδίκτυο το θέμα της έκθεσης

Απόσπασμα από το βιβλίο του καθηγητή Πανεπιστημίου Γ. Γραμματικάκη «Ένας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής», που αναφέρεται στις έννοιες του περιβάλλοντος, της αποξένωσης και της διάχυσης της πληροφορίας, μέσα από το διαδίκτυο ήταν το θέμα της έκθεσης στο οποίο κλήθηκαν να διαγωνιστούν οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τους υποψήφιους να αναπτύξουν το θέμα τους γύρω από την επικοινωνία και τη μοναξιά του ανθρώπου, καθώς και την απόψή τους στο ότι ο άνθρωπος αναγνωρίζοντας τον αντικειμενικό κόσμο του σύμπαντος μπορεί να σφραγίσει την ιστορική του πορεία είτε θετικά, είτε αρνητικά, είτε με αγαθά, είτε με πολέμους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θέμα κρίθηκε βατό, σαφές, κατανοητό και μέσα στις δυνατότητες των υποψηφίων.

Τη Δευτέρα οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με τέσσερα ακόμη μαθήματα γενικής παιδείας (Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία)

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 21 Μαΐου.

Για τους περισσότερους υποψήφιους οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου, ωστόσο για εκείνους που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα και ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες θα συνεχιστούν και μέσα στον Ιούνιο.

Για πρώτη φορά οι εξετάσεις αρχίζουν χωρίς να έχει ανακοινωθεί, ακόμη, ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Αυτό οφείλεται στο γενονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των Προεδρικών Διαταγμάτων που αναφέρονται στο σχέδιο «Αθηνά», με την αναμόρφωση του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει του οποίου οι υποψήφιοι θα κληθούν να δηλώσουν σχολές και τμήματα.


 

«Ευχαριστώ» Αρβανιτόπουλου στους εκπαιδευτικούς

Oι Πανελλαδικές άρχισαν στην ώρα τους και η πρώτη μέρα εξελίχθηκε ομαλά και χωρίς προβληματα, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος για τη σημερινή πρεμιέρα των εξετάσεων και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την υποδειγματική -όπως είπε- άσκηση των καθηκόντων τους.

Όπως είπε ο υπουργός, στην ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων συνέβαλαν όλοι, «θέλω, όμως, να ευχαριστήσω ολόψυχα όλους τους εκπαιδευτικούς που άσκησαν τα καθήκοντά τους με υποδειγματικό τρόπο», πρόσθεσε και ευχήθηκε «καλή συνέχεια σε όλους» και στους μαθητές «καλά αποτελέσματα». Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com