Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Στην προετοιμασία της Πολιτείας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός μετά από ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου με θέμα την αντιπυρική προστασία της χώρας, ξεκαθαρίζοντας ότι θα είναι πολύ αυστηρός αν διαπιστώσει αδράνεια του κεντρικού μηχανισμού ή της Τ.Α...

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο, πάρα πολύ θερμό καλοκαίρι», τόνισε ο κ. Σαμαράς και δεδομένου ότι η χώρα αναμένει μία «γόνιμη τουριστική περίοδο» με περισσότερους από 17 εκατομμύρια τουρίστες, δήλωσε πως η Πολιτεία «έχει προετοιμαστεί από νωρίς για να αντιμετωπίσει τις πιθανές πυρκαγιές στον τόπο μας, που χρόνια καταστρέφουν τον φυσικό μας πλούτο και υπονομεύουν και την οικονομία μας».

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα είναι πολύ αυστηρός, αν διαπιστώσει «αδυναμίες ή αδράνεια του κεντρικού μηχανισμού ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών».

Ζήτησε επίσης από τους πολίτες να βοηθήσουν «στην προστασία του φυσικού μας πλούτου να προστατέψουν το ίδιο το κοινό μας το σπίτι» και γνωστοποίησε πως σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια για «το πώς μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά και στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς».

«Η πολιτεία το οφείλει και θα κάνει το καθήκον της. Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα κάνει ο καθένας και η καθεμιά από σας ξεχωριστά», κατέληξε.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Δημόσιας ΤάξηςΝίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο ειδικός γραμματέας Δασών Γεώργιος Αμοργιανιώτης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρης Γεωργακόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αθανάσιος Τσέλιος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Μιχαήλ Κωσταράκος.

Δήλωση Ν. Δένδια για την αντιπυρική προστασία

Δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια μετά τη συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιπυρική προστασία.
«Δεδομένου του γεγονότος ότι η φετινή σεζόν θα είναι εξαιρετική επικίνδυνη υπήρξε με την εντολή του Πρωθυπουργού συντονισμός των υπουργείων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Δένδιας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Π. Παναγιωτόπουλος: Οι ένοπλες δυνάμεις θα είναι δίπλα στον κίνδυνο

Δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου μετά τη συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιπυρική προστασία.
Από την πλευρά του ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως «οι ένοπλες δυνάμεις και σε αυτήν την περίπτωση θα είναι δίπλα στον κίνδυνο, δίπλα στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης του κινδύνου». Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com