Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας. Πριν από την συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό, την Τρίτη, θα προηγηθεί απόψε στις 7 συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση. Θα ακολουθήσει συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τον πρωθυπουργό...

Στη συνάντηση θα εξεταστούν κρίσιμα ζητήματα, όπως η κινητικότητα στο Δημόσιο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και το ειδικό τέλος ακινήτων για το οποίο η τρόικα πιέζει να διατηρηθεί και το 2013 στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, ο καθορισμός της συνάντησης του Πρωθυπουργού με την τρόικα δείχνει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Στόχος άλλωστε της κυβέρνησης είναι να έχουν κλείσει όλα τα ανοιχτά θέματα πριν τη μετάβαση του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών (14-15 Μαρτίου).

Το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας. Πηγές του υπουργείου εκφράζουν αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία.

Οσον αφορά το χαράτσι, η τρόικα ζητά την παράταση της επιβολής του Εκτακτου Ειδικού Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) και το 2013, καθώς θεωρεί πως δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για να επιβληθεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων από το Σεπτέμβριο 2013. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com