Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

FACEBOOK: H ΟΜΟΡΦΗ ΝΕΑ "ΦΙΛΗ" ΗΤΑΝ Η ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ!

"Λαμπρό" πεδίο για κάθε είδους κακοποιό μπορεί να γίνει το Ίντερνετ σύμφωνα με όσα δήλωσε ο προϊστάμενος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης σε ημερίδα για ένα ασφαλές Διαδίκτυο. Πολλές και "θαυμαστές" οι περιπτώσεις...

Χαρακτηριστικά ανέφερε αυτήν ενός επιχειρηματία που έγραψε στο Facebook πως θα βρίσκεται συγκεκριμένες ημέρες για καλοκαιρινές διακοπές στη Μύκονο. Ένας ληστής μπήκε στο σπίτι του την επόμενη της αναχώρησης και έφυγε μία ημέρα πριν την επιστροφή του - στην οποία βρήκε το σπίτι... καλοκαιρινό.

Είπε επίσης πως εισπρακτικές εταιρείες βάζουν όμορφες κοπέλες να προσεγγίζουν τους οφειλέτες μέσω Facebook χρησιμοποιώντας πιο "αποτελεσματικά" μέσα.

Στο Ίντερνετ ανθεί επίσης η βιομηχανική κατασκοπεία και όπως είπε έχει δει ανθρώπους να καταρρέουν μπροστά του "έχοντας υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές".

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι υπάλληλος είχε εγκαταστήσει ειδικό πρόγραμμα στο λάπτοπ του εργοδότη του και έστελνε όλες τις επικοινωνίες του σε servers στο εξωτερικό, ενώ σε δημόσια αρχή άγνωστος έπαιρνε τα mails του προέδρου και απαντούσε εξ ονόματός του.

Σε άλλη περίπτωση, ένας καθηγητής που είχε οικονομικές διάφορες με βρετανική εταιρεία μπήκε στη βάση δεδομένων της και κατάφερε να αλλάξει τη χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην εταιρεία.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο κ. Σφακιανάκης ειδικά για το Facebook.

"Σχετικά με το Facebook, πόσοι γνωρίζουν τους όρους χρήσης του; Ότι, δηλαδή, οι όροι μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση; Ή ότι το Facebook αποποιείται τα πνευματικά δικαιώματα; Πρέπει να γνωρίζετε πως ό,τι αναρτάται στο Facebook, μοιράζεται με άλλους. Και όποιος νομίζει ότι μπορεί να διαγραψει το λογαριασμό, σφάλλει. Ο λογαριασμός δεν διαγράφεται, αλλά απενεργοποιείται" ανέφερε. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com