Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

ΕΕ: ΚΟΝΔΥΛΙΑ 14 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ

«Κάτι παραπάνω» από τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό στο οποίο είχε σταματήσει η διαπραγμάτευση τον περασμένο Νοέμβριο, φαίνεται να διασφαλίζει η Ελλάδα από τα Ταμεία Συνοχής, για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020...

Η πληροφορία πάντως μεταδίδεται με επιφύλαξη, καθώς υπάρχουν ακόμη διαφωνίες μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε, στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, για το συνολικό ύψος του νέου Κοινοτικού Προϋπολογισμού και ακόμη και τώρα, το ναυάγιο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Αν η συμφωνία αλλάξει, το σχετικά θετικό για την Ελλάδα μέχρι τώρα αποτέλεσμα, θα βρεθεί στον αέρα.

Σύμφωνα με διπλωματικές εκτιμήσεις, η διαπραγμάτευση κρέμεται από μία κλωστή και η Σύνοδος Κορυφής αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί.

Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, τότε θα ξεκινήσει εκ νέου στις 2 μ.μ (ώρα Ελλάδας), ώστε να τοποθετηθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες επί της πρότασης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέι, για συνολικό προϋπολογισμό 908 δισ. ευρώ σε πληρωμές (960 δισ. ευρώ σε εγγυήσεις).

Μολονότι η πρόταση αυτή είναι μειωμένη σε σχέση με το σχέδιο του Νοεμβρίου, αλλά και σε σχέση με τον προϋπολογισμό της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως «ειδική περίπτωση», εξ ου και φέρεται τουλάχιστον να διασφαλίζει περισσότερα κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία σε σχέση με την αρχική πρόταση της Κομισιόν για κατανομή 11,5 δισ. ευρώ στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, η Ελλάδα λαμβάνει 20,4 δισ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία. Πηγή: kathimerini.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com