Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Μετ' εμποδίων πραγματοποιούνται και σήμερα, Παρασκευή, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φτάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ...

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, σε ισχύ θα είναι μέχρι τις 6 το απόγευμα η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά. Από εκεί κανονικά γίνονται μόνο τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό με τα συμβατικά πλοία, ενώ για τα υδροπτέρυγα επιτρέπεται μόνο με ευθύνη πλοιάρχου.

Για τη Σαλαμίνα, τα δρομολόγια από το Πέραμα και από την Πάχυ Μεγάρων γίνονται κανονικά.

Δεμένα λόγω απογορευτικού, εξακολουθούν να παραμένουν τα πλοία στο λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστή είναι, επίσης, η γραμμή Πρίνου-Καβάλα. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου.

Η Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι λόγω των καιρικών συνθηκών, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, πριν την αναχώρησή τους για το πλοίο, να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία αλλά και τις πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Στο μεταξύ, στον προβλήτα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, προσέκρουσε το βράδυ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «CORRAGIO» με σημαίας Ιταλίας, κατά την διαδικασία χειρισμών πρόσδεσής του χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Στο πλοίο επέβαιναν 114 επιβάτες και εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Βενετία για Πάτρα με ενδιάμεσο σταθμό την Ηγουμενίτσα.

Από την πρόσκρουση δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση. Μετά από προσκόμιση προσωρινού πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον ιταλικό νηογνώμονα, το πλοίο αναχώρησε για την Πάτρα. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com