Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: «ΤΟ 2014 ΙΣΩΣ ΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ»

Αισιόδοξος για την εκτέλεση του προϋπολογισμού εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Παράλληλα, εκτίμησε πως εφόσον το πρόγραμμα προσαρμογής εφαρμοστεί, το 2014 θα ισχύσουν τα τελευταία σκληρά μέτρα...

Ο κ. Στουρνάρας μίλησε για «την τελευταία σοβιετικού τύπου οικονομία της Ευρώπης» και εξήγησε ότι για το λόγο αυτό προωθήθηκε η απελευθέρωση των αγορών και η «λελογισμένη απελευθέρωση της αγοράς εργασία».

Αναλυτικότερα, στη συνέντευξή του ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «Αν εφαρμόσουμε σωστά το πρόγραμμα προσαρμογής είμαι σίγουρος ότι τα μέτρα που συμπεριλήφθηκαν στους προϋπολογισμούς του 2013 και του 2014 θα είναι τα τελευταία σκληρά μέτρα».


Οσον αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2013 ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «πήγε καλύτερα σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις, ελπίζω ότι θα γίνει το ίδιο και το 2013 και αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε το 70% του πλεονάσματος θα μπορούσε να δοθεί σε αυτούς που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες. Αν τα καταφέρουμε, τα μέτρα δεν θα είναι τόσο σκληρά το 2014. Συνειδητοποιώ την κατάσταση και θέλω να πω στους πολίτες ότι το 2013 θα 'ναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, υπάρχει όμως σαφέστατα φως στην άκρη του τούνελ».

Ο ίδιος επεσήμανε πως «έχω περιγράψει την ελληνική οικονομία ως την τελευταία σοβιετικού τύπου οικονομία στην Ευρώπη και γι'αυτό έχουμε απελευθερώσει πλέον σχεδόν κάθε αγορά συμπεριλαμβανομένης μιας λελογισμένης απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας».

Απαντώντας στο ερώτημα ποια είναι η πιθανότητα εθελοντικής ή αναγκαστικής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι «πλέον αυτή η πιθανότητα είναι πολύ μικρή, ασήμαντη».

Για το θέμα της επιχειρηματικότητας είπε ότι «δεν είναι πλέον δύσκολο να ανοίξει κανείς μια επιχείρηση στην Ελλάδα γιατί έχουμε απλοποιήσει τις διαδικασίες».

Ερωτηθείς για τα διδάγματα από τις ενέργειες των προκατόχων του στo παρελθόν ο κύριος Στουρνάρας απάντησε ότι «προσπαθώ να μάθω από τα λάθη τους, δεν κοιτάω πίσω αλλά μπροστά».

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «πολύ ισχυρή» την κυβερνητική συμμαχία και ανέφερε ότι οι ηγέτες των κομμάτων που τη στηρίζουν «είναι κάθε μέρα όλο και πιο σίγουροι ότι αυτή η κυβέρνηση θα διαρκέσει».

Μιλώντας για το θέμα της λίστας Λαγκαρντ, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το θέμα θα διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη. Πρόσθεσε αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί το θέμα ως άλλοθι για την έλλειψη επιχειρημάτων για την οικονομία». Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com