Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

SPIEGEL: «ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

H διαφθορά «ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα» και «οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι πλούσιοι συνεχίζουν το πάρτι», αναφέρει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Spiegel...

«Πώς μπορεί κάποιος, ο οποίος δηλώνει ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ, να εμβάζει στο εξωτερικό 52 εκατ. ευρώ; Τι επιπλέον εισοδήματα πρέπει να έχει ένας άνθρωπος, ο οποίος σύμφωνα με τη φορολογική του δήλωση ολόκληρο το 2010 κέρδισε 5.588 ευρώ, αλλά παρ' όλα αυτά έστειλε 19,8 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό; Και πώς γίνεται ένας πολίτης να ασφαλίζει στο εξωτερικό 9,7 εκατ. ευρώ, παρόλο που δεν κερδίζει δήθεν ούτε ένα ευρώ;» είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που θέτει το γερμανικό περιοδικό.

Σύμφωνα με το Spiegel, αυτά τα ερωτήματα θα έπρεπε να θέτουν οι φορολογικοί ελεγκτές σε εκείνους, για τους οποίους μέχρι τώρα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μόνο τα αρχικά τους.

Το περιοδικό αναφέρεται στις περιβόητες λίστες που το τελευταίο διάστημα μονοπώλησαν την επικαιρότητα, σημειώνοντας ότι «δεν επιχειρείται σχεδόν τίποτα» εναντίον όσως περιλαμβάνονται στις λίστες.

Γράφει, μάλιστα, το περιοδικό ότι «η ελληνική πραγματικότητα είναι ορισμένες φορές παράδοξη: Οι κυβερνώντες στην Αθήνα ερίζουν με τους διεθνείς πιστωτές για το κατά πόσες εκατοντάδες ευρώ θα πρέπει να περικοπεί το εισόδημα των δασκάλων ή των νοσοκόμων. Και ενώ εξακολουθούν να μειώνουν σταθερά τις συντάξεις, οι πλούσιοι της Ελλάδας βγάζουν ανεμπόδιστα δισεκατομμύρια στο εξωτερικό».

Το άρθρο αναφέρεται αναλυτικά και στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, υποστηρίζοντας ότι «η ιστορία αυτής της λίστας δείχνει κυρίως την έλλειψη βούλησης των πολιτικών να αλλάξουν κάτι». Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com